Page 46 - Hrobat Virloget, Katja, et al., eds. (2015). Stone narratives: heritage, mobility, performance. University of Primorska Press, Koper.
P. 46
stone narratives
Terčelj, F. (1924). Pomenki [Chats]. Naš čolnič, 2 (11–12), 258–263.
Terčelj, F. (1927a). Domače šege... [Domestic Customs ...]. Naš čolnič, 5(2), 49–50.
Terčelj, F. (1927b). Za domačim ognjiščem [At the Home Fireplace]. Gorica, Goriška
Mohorjeva družba.
Thoms, U. (1998). Changes in the Kitchen Range and the Changes in Food Prepara-
tion Techniques in Germany, 1850–1950. In M. R. Schärer & A. Fenton (eds.),
Food and Material Culture; Proceedings of the Forth Symposium of the Internation-
al Commission for Research into European Food History (pp. 48–76). East Lothi-
an, Tuckwell Press.
Tränkle, M. (1992). Zur Geschichte des Herdes: Vom offenen Feuer zur Mikrowelle
[On the History of the Fireplace: From Open-Fire Hearth to Microwave]. In M.
Andritzky (ed.), Oikos: Von der Feuerstelle zur Mikrowelle: Haushalt und Wohnen
im Wandel (pp. 37–53). Gießen, Anabas.
Vilfan, S. (1970). Kmečka hiša [Farmhouse]. In P. Blaznik, B. Grafenauer & S. Vilfan
(eds.), Gospodarska in družbena zgodovina Slovencev: Zgodovina agrarnih panog
(pp. 559–593). Ljubljana, SAZU.
Valvasor, J. V. (1970). Topographia Ducatus Carnioliae modernae. [Topography of the
Duchy of Carniola]. Ljubljana & München, Cankarjeva založba & R. Trofenik.
Valvasor, J. V. (2010). Čast in slava vojvodine Kranjske 2 [The Glory of the Duchy of
Carniola]. Ljubljana, Zavod Dežela Kranjska.
Vurnik, S. (1926). Slovenska kmečka hiša [Slovenian farmhouse]. Ilustrirani Slovenec,
2(36), 304–308.
Vurnik, S. (1930). Kmečka hiša Slovencev na južnovzhodnem pobočju Alp: Doneski k
študijam o ljudski arhitekturi [Slovenian Farmhouse on the South-eastern Slope
of the Alps: Contributions to the Study of Folk Architecture]. Etnolog, 4, 30–70.
Weiss, R. (1959). Hauser und Landschaften der Schweiz [Buildings and Landscapes of
Switzerland]. Erlenbach, Zürich & Stuttgart, Eugen Rentsch Verlag.
44
Terčelj, F. (1924). Pomenki [Chats]. Naš čolnič, 2 (11–12), 258–263.
Terčelj, F. (1927a). Domače šege... [Domestic Customs ...]. Naš čolnič, 5(2), 49–50.
Terčelj, F. (1927b). Za domačim ognjiščem [At the Home Fireplace]. Gorica, Goriška
Mohorjeva družba.
Thoms, U. (1998). Changes in the Kitchen Range and the Changes in Food Prepara-
tion Techniques in Germany, 1850–1950. In M. R. Schärer & A. Fenton (eds.),
Food and Material Culture; Proceedings of the Forth Symposium of the Internation-
al Commission for Research into European Food History (pp. 48–76). East Lothi-
an, Tuckwell Press.
Tränkle, M. (1992). Zur Geschichte des Herdes: Vom offenen Feuer zur Mikrowelle
[On the History of the Fireplace: From Open-Fire Hearth to Microwave]. In M.
Andritzky (ed.), Oikos: Von der Feuerstelle zur Mikrowelle: Haushalt und Wohnen
im Wandel (pp. 37–53). Gießen, Anabas.
Vilfan, S. (1970). Kmečka hiša [Farmhouse]. In P. Blaznik, B. Grafenauer & S. Vilfan
(eds.), Gospodarska in družbena zgodovina Slovencev: Zgodovina agrarnih panog
(pp. 559–593). Ljubljana, SAZU.
Valvasor, J. V. (1970). Topographia Ducatus Carnioliae modernae. [Topography of the
Duchy of Carniola]. Ljubljana & München, Cankarjeva založba & R. Trofenik.
Valvasor, J. V. (2010). Čast in slava vojvodine Kranjske 2 [The Glory of the Duchy of
Carniola]. Ljubljana, Zavod Dežela Kranjska.
Vurnik, S. (1926). Slovenska kmečka hiša [Slovenian farmhouse]. Ilustrirani Slovenec,
2(36), 304–308.
Vurnik, S. (1930). Kmečka hiša Slovencev na južnovzhodnem pobočju Alp: Doneski k
študijam o ljudski arhitekturi [Slovenian Farmhouse on the South-eastern Slope
of the Alps: Contributions to the Study of Folk Architecture]. Etnolog, 4, 30–70.
Weiss, R. (1959). Hauser und Landschaften der Schweiz [Buildings and Landscapes of
Switzerland]. Erlenbach, Zürich & Stuttgart, Eugen Rentsch Verlag.
44