Page 120 - Gričar, Sergej, Barbara Rodica and Štefan Bojnec, 2016. Sandwich Management. Koper: University of Primorska Press
P. 120
Sandwich Management

analize ter ekonometrije, ki jim omogočijo raziskavo specifičnih vidikov
problematike – npr. raziskavo nutricionističnih hranilnih in energetskih
vrednosti. Dodatno odliko dela predstavlja interdisciplinarna zasnova ra-
ziskovanja, saj avtorji zasnujejo in razvijejo specifično raziskavo za potrebe
celovite preučitve sodobnega prehranjevanja. Jasno je opredeljen prispevek
rezultatov raziskave k razvoju znanosti in prakse obravnavanega področja.
Potek izvedene raziskave je primeren izbranemu problemu.

Znanstvena monografija vključuje deset vsebinskih poglavij in seznam
literature. Poglavja so ustrezno oblikovana, potekajo po logičnem zapo-
redju in ustrezajo namenu monografije. V uvodnem poglavju avtorji pred-
stavljajo izbrana izhodišča za delo. V naslednjih dveh poglavjih predstavl-
jajo izhodišča za obravnavo sodelovanja in prenosa znanja med akademsko
sfero in gospodarstvom ter inovativnosti malih in srednjih podjetij. Sledi-
120 ta poglavji, v katerih avtorji opredeljujejo izbrani pristop za projektno delo
ter teoretična izhodišča za izvedbo svojega projekta. Osrednje področje ob-
ravnave monografije predstavljajo štiri poglavja, v katerih avtorji obravna-
vajo »sandwich management«. Najprej slednega predstavijo, sledijo inter-
disciplinarna obravnava tehnologije kuhanja, spletna aplikacija rešitve ter
kakovostna obravnava projekta. Avtorji monografijo vsebinsko zaključijo
s poglavjema, ki predstavljata temeljna spoznanja in rezultate projekta ter
sklepne ugotovitve. Sledi še predstavitev uporabljene literature. Na podla-
gi navedenega ugotavljam, da je glede na namen, vsebino in sestavo poglavij
naslov znanstvene monografije ustrezen.

Na temelju izvedenega recenzijskega postopka ugotavljam, da je znan-
stvena monografija primerna za (so)financiranje, saj ustrezno interdisci-
plinarno obravnava aktualno problematiko inovativnosti v prehranski
storitveni dejavnosti. Njena vsebina dopolnjuje teoretična in aplikativna
spoznanja s tega področja. Predstavlja tudi izhodišče za nadaljnje znanstve-
no raziskovanje in strokovno delo, predvsem na področjih menedžmenta
prehranskega področja ter razvoja inovativnosti v storitveni dejavnosti. Po-
membno je izpostaviti tudi, da je monografija v angleškem jeziku, kar bo
omogočilo njeno uporabo v širšem okolju ter difuzijo njenih spoznanj v
mednarodni znanstveni in strokovni javnosti.

Na temelju zgoraj navedenega menim, da bi predlagana znanstvenea-
monografija prispevala k razvoju znanosti in stroke, zato predlagam nje-
no objavo.
dr. Vojko Potočan
   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125