Page 225 - Terčelj, Dušan. 2015. The Culture of Wine in Slovenia. Edited by Aleš Gačnik. University of Primorska Press, Koper.
P. 225
urces and literature
Adamič, France: Oris slovenskega vinogradništva in vinarstva. Zbornik Biotehniške fakultete
Univerze v Ljubljani, 1997.
Belec, Borut: “Nekaj geografskih značilnosti vinogradništva v severovzhodni Sloveniji.” In:
Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 33 – 42.
Blaznik, Pavle: “Podložniške obveznosti do zemljiškega gospostva”. In: Gospodarska in
družbena zgodovina Slovencev. Zgodovina agrarnih panog, II. Zvezek. Slovenska akademija
znanosti in umetnosti. Državna založba Slovenije, Ljubljana, 1980. pp. 241 – 278.
Bračič, Vladimir: “Viničarstvo”. In: Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 73 – 84.
Čuš, Jožef: “Viničarji”. In: Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 88 – 110.
Darovec, Darko: Davki nam pijejo kri. Annales majora, Koper 2004. Zgodovinsko društvo za
južno Primorsko Univerze na Primorskem.
Darovec, Darko (ed.) Dežela Refoška. Knjižnica Annales. Zgodovinsko društvo za južno
Primorsko, Koper 1995.
Dionizij, Amfora: Vinski tabernakelj. Obzorja, Maribor 1981.
Dular, Andrej: Pij, kume moj dragi. Dolenjska založba, Novo mesto 1994.
Flanzy, Claude: Oenologie. TEC, Lavoisier, Paris 1998.
Gačnik, Aleš: Vinologija – mogoče in nemogoče v raziskovanju ljudi in vina. Diplomska naloga
na oddelku za etnologijo, Filozofske fakultete, Ljubljana 1990.
Geay, Louis: Le guide des vins. Editions de la courtille 1975.
Gregorčič, Ana, Kocjančič, Mitja, Terčelj, Dušan and Pajk, Iva: “Der Gehalt an einigen
aromatischen Substanzen von Eichenfassern verschiedener Arten (quercus petreae und quercus
robur)”. In: Mitteilungen Klosterneuburg, Rebe und Wein. Klosterneuburg 1995, pp. 49 – 56.
Gruden, Josip: Zgodovina slovenskega naroda. Mohorjeva družba Celje, Celje, 1992. (original:
1910 - 1916).
Guimberteau, Guy. “Le bois et la qualité des vins et eau-de-vie”. In: Journal International des
Sciences de la Vigne et du Vin. Vigne et Vin, Publications Internationales, Bordeaux 1992.
Hrček, Lojze and Korošec Koruza, Zora: Sorte in podlage vinske trte. Slovenska vinska
Akademija Veritas, Ptuj 1996.
Kapš, Peter: Vino in zdravje. Erro, Novo mesto, 1997.
Kapš, Peter: “Vino in zdravje”. In: Vino – hrana, zdravje 2000. Strokovni posvet. Zbornik
referatov, Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 2000, pp. 15 – 20.
Kocjančič, Mitja: Prispevek k določevanju porekla sladkorja v vinih Republike Slovenije s
pomočjo nuklearne magnetne resonance (NMR). Disertacija. Prehrambeno tehnološki fakultet
sveučilišta u Zagrebu, 1995.
Kodre, Elena: Orehovica – 500 let. Občina Vipava, Vaška skupnost Orehovica 1999.
Kos, Milko: Srednjeveška Ljubljana. Kronika, časopis za slovensko krajevno zgodovino,
Ljubljana 1995.
Kuljaj, Ivo: Črna Kraljica, vinstvo Bele Krajine. Magnolija, Ljubljana 2000.
Kuljaj, Ivo: Zidanice. Magnolija, Ljubljana 2003.
221
Adamič, France: Oris slovenskega vinogradništva in vinarstva. Zbornik Biotehniške fakultete
Univerze v Ljubljani, 1997.
Belec, Borut: “Nekaj geografskih značilnosti vinogradništva v severovzhodni Sloveniji.” In:
Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 33 – 42.
Blaznik, Pavle: “Podložniške obveznosti do zemljiškega gospostva”. In: Gospodarska in
družbena zgodovina Slovencev. Zgodovina agrarnih panog, II. Zvezek. Slovenska akademija
znanosti in umetnosti. Državna založba Slovenije, Ljubljana, 1980. pp. 241 – 278.
Bračič, Vladimir: “Viničarstvo”. In: Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 73 – 84.
Čuš, Jožef: “Viničarji”. In: Gorice in vino. Pokrajinski muzej v Ptuju, 1976. pp. 88 – 110.
Darovec, Darko: Davki nam pijejo kri. Annales majora, Koper 2004. Zgodovinsko društvo za
južno Primorsko Univerze na Primorskem.
Darovec, Darko (ed.) Dežela Refoška. Knjižnica Annales. Zgodovinsko društvo za južno
Primorsko, Koper 1995.
Dionizij, Amfora: Vinski tabernakelj. Obzorja, Maribor 1981.
Dular, Andrej: Pij, kume moj dragi. Dolenjska založba, Novo mesto 1994.
Flanzy, Claude: Oenologie. TEC, Lavoisier, Paris 1998.
Gačnik, Aleš: Vinologija – mogoče in nemogoče v raziskovanju ljudi in vina. Diplomska naloga
na oddelku za etnologijo, Filozofske fakultete, Ljubljana 1990.
Geay, Louis: Le guide des vins. Editions de la courtille 1975.
Gregorčič, Ana, Kocjančič, Mitja, Terčelj, Dušan and Pajk, Iva: “Der Gehalt an einigen
aromatischen Substanzen von Eichenfassern verschiedener Arten (quercus petreae und quercus
robur)”. In: Mitteilungen Klosterneuburg, Rebe und Wein. Klosterneuburg 1995, pp. 49 – 56.
Gruden, Josip: Zgodovina slovenskega naroda. Mohorjeva družba Celje, Celje, 1992. (original:
1910 - 1916).
Guimberteau, Guy. “Le bois et la qualité des vins et eau-de-vie”. In: Journal International des
Sciences de la Vigne et du Vin. Vigne et Vin, Publications Internationales, Bordeaux 1992.
Hrček, Lojze and Korošec Koruza, Zora: Sorte in podlage vinske trte. Slovenska vinska
Akademija Veritas, Ptuj 1996.
Kapš, Peter: Vino in zdravje. Erro, Novo mesto, 1997.
Kapš, Peter: “Vino in zdravje”. In: Vino – hrana, zdravje 2000. Strokovni posvet. Zbornik
referatov, Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 2000, pp. 15 – 20.
Kocjančič, Mitja: Prispevek k določevanju porekla sladkorja v vinih Republike Slovenije s
pomočjo nuklearne magnetne resonance (NMR). Disertacija. Prehrambeno tehnološki fakultet
sveučilišta u Zagrebu, 1995.
Kodre, Elena: Orehovica – 500 let. Občina Vipava, Vaška skupnost Orehovica 1999.
Kos, Milko: Srednjeveška Ljubljana. Kronika, časopis za slovensko krajevno zgodovino,
Ljubljana 1995.
Kuljaj, Ivo: Črna Kraljica, vinstvo Bele Krajine. Magnolija, Ljubljana 2000.
Kuljaj, Ivo: Zidanice. Magnolija, Ljubljana 2003.
221