Page 226 - Terčelj, Dušan. 2015. The Culture of Wine in Slovenia. Edited by Aleš Gačnik. University of Primorska Press, Koper.
P. 226
he Culture of Wine in Slovenia

Kuret, Niko: Maske slovenskih pokrajin. Cankarjeva založba Slovenije, Znanstveno raziskovalni
center SAZU, Ljubljana 1994.
Kuret, Niko: Praznično leto Slovencev. Družina, Ljubljana 1989.
Kveder, Marjan (ed.) Vino in zdravje. Mednarodni simpozij, povzetki. Institut za higieno
Medicinske fakultete Ljubljana, Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije,
Ljubljana 1994.
Levstik, Fran: Martin Krpan z Vrha – Potovanje od Litije do Čateža. Mladinska knjiga, Ljubljana,
1978.
Medved, Drago: Trta življenja. Kmečki glas, Ljubljana, 1992.
Medved, Drago: Vinski brevir. Rokus, Ljubljana, 1997.
Medved, Drago: Stoletne gostilne na Slovenskem. Pozoj, Velenje 2003.
Melik, Anton: “Razvoj Ljubljane”. In: Geografski vestnik V./VI. Ljubljana, 1930.
Melik, Vasilij: Slovenci 1848 – 1918. Littera, Maribor 2002.
Navarre, Collete: L´Oenologie. Tec, Lavoisier, Paris 1994.
Navarre, Collete and Langlade, Françoise: L´Oenologie. (5e édition). TEC, Lavoisier, Paris 2002.
Nemanič, Julij: Spoznavajmo vino. Kmečki glas, Ljubljana 1996.
Nemanič, Julij: Seminar o senzorični analizi vin. Prikazi in informacije 205. Kmetijski inštitut
Slovenije, Ljubljana 1999.
Ozimič, Doroteja: Vinogradništvo in vinske ceste kot element razvoja podeželja na primeru
podpohorske vinske turistične ceste. Magistersko delo. Univerza v Ljubljani, Biotehniška
fakulteta, oddelek za agronomijo, Ljubljana 2000.
Ozimič, Doroteja and Vodovnik, Tadeja. (eds.) Laški rizling. Zbornik ob 110-letnici rojstva g.
Iva Zupaniča. Kmetijski zavod Maribor, 2000.
Pokorn, Dražigost: Vino in življenje. Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, 1989.
Pokorn, Dražigost: “Vino in zdravje v Republiki Sloveniji”. In: Vino in zdravje. Mednarodni
simpozij, Zbornik povzetkov. Ed.: Kveder Marjan, Ljubljana 1994, str.: 30 –35.
Pokorn, Dražigost: “Vino kot del zdrave prehrane”. In: Vino – hrana, zdravje 2000. Strokovni
posvet, Zbornik referatov. Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje
2000, pp. 8 – 14.
Prunk, Janko: Vodnik po slovenskih vinorodnih okoliših. Grad, zbirka BIO, Ljubljana 1994.
Puissais, Jean (ed.) Précis d´initiation à la dégustation. L´Institut techique du vin, Paris 1969.
Rajher, Zdenko (ed.) Vino-hrana, zdravje 1998. Strokovni posvet. Zbornik referatov. Poslovna
skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 1998.
Rosa, Jurij: Št. Vid – Podnanos. Pokrajinski arhiv v Novi Gorici 1996.
Santonino, Paolo: Popotni dnevnik 1485 – 1487. Mohorjeva založba Celovec, Celovec, 1991.
Seršen, Tomaž: Wines from Slovenia. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Republike Slovenije. Ljubljana 2002.
Skaza, Anton: “Zgodovinski razvoj vinarstva na Slovenskem Štajerskem”. In: Gorice in vino.
Pokrajinski muzej v Ptuju 1976, str.: 54- 71.
Slovenija in njena vina. Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 1976.
Spurrier, Steven and Dovaz, Michel: La Degustazione. Accademia del vino AEB Brescia 1989.

222
   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231