Page 227 - Terčelj, Dušan. 2015. The Culture of Wine in Slovenia. Edited by Aleš Gačnik. University of Primorska Press, Koper.
P. 227
Sources and literature

Statistični letopis. Mestna občina Ljubljana 2004. Center za informatiko, Služba za mestno
statistiko in analize.
Šajn, Vanja: “Antioksidativna mikrohranila. In: Vino – hrana, zdravje 2000. Strokovni posvet.
Zbornik referatov. Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 2000, pp.
26 – 33.
Terčelj, Dušan: Vina Gornje Vipavske in vpliv na njihovo kvaliteto. Naloga za strokovni izpit na
Ministrstvu za kmetijstvo, Ljubljana 1956.
Terčelj, Dušan: “Étude des composés azotés du vin”. In: Annales de technologie agricole. INRA,
Paris 1965, pp. 307 – 319.
Terčelj, Dušan: Značilnosti dolenjskega cvička. In: Raziskave in študije št. 53. Kmetijski inštitut
Slovenije, Ljubljana 1974.
Terčelj, Dušan: Vpliv vinifi kacije in običajnih tretmanov na gibanje barvnih snovi in
organoleptičnih lastnosti Kraškega terana. Disertacija. Fakultet poljoprivrednih znanosti
sveučilišta u Zagrebu 1983.
Terčelj, Dušan: “Vertovčevi pogledi na kletarstvo”. In: Goriški letnik 11, Nova Gorica 1984.
Terčelj, Dušan: Poznavanje pijač – Vino. Srednje izobraževanje. Državna založba Slovenije,
Ljubljana 1990.
Terčelj, Dušan: “Gli antociani del vino terrano del Carso (Kraški teran). In: Vini d´Italia, revista
internazionale di enologia. ABC – Brescia, 1991, pp. 33- 42.
Terčelj, Dušan: Kultura pitja. Založba Vesta, Ljubljana, 1994.
Terčelj, Dušan: “Pridelava barrique vin.” In: Zbornik referatov 1. slovenskega vinogradniško-
vinarskega kongresa, Portorož 1996. Slovenska vinska akademija Veritas, Ptuj 1996.
Terčelj, Dušan: “Kriteriji ocenjevanja vina.” In: Vinogradniško-vinarski dan. Prikazi in
informacije 185. Kmetijski inštitut Slovenije, Ljublajna 1998, pp. 96 – 100.
Terčelj, Dušan: “Nekatere pomembnosti pri mednarodnem ocenjevanju vina”. In: Enološki
dan. Prikazi in informacije 199. Kmetijski inštitut Slovenije, Ljubljana 1999, pp. 75 – 77.
Terčelj, Dušan: “Zakonodaja mora sloneti na strokovnosti.” In: Zbornik referatov 2.
Slovenskega vinogradniško-vinarskega kongresa z mednarodno udeležbo. Otočec 2002.
Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Celje 2002, pp. 377 – 383.
Tomažič, Tanja: “Gostilne kakršnih se pri nas spominjamo”. In: Slovenski etnograf, letnik 1976.
Ljubljana 1978.
Tomažič, Jana: Vinska trgovina v Ljubljani v času od konca srednjega veka do konca druge
svetovne vojne. Diplomska naloga na Oddelku za etnologijo Filozofske fakultete, Ljubljana
1990.
Trdina, Janez: Podobe prednikov. Zapiski Trdine Janeza iz obdobja 1870 – 1879. (1-3 knjige), Krt,
Ljubljana 1987.
Trdina, Janez: Izbrana dela. Črtice in povesti iz narodnega življenja. Sprehod v Belo krajino.
Vol. 11. Državna založba Slovenije, 1958.
Usseglio-Tomasset, Luciano: Chimie oenologique. TEC, Lavoisier, Paris 1989.
Valenčič, Vlado: “Vinogradništvo”. In: Gospodarska in družbena zgodovina Slovencev.
Zgodovina agrarnih reform. (I. zvezek) Slovenska akademija znanosti in umetnosti. Državna
založba Slovenije, Ljubljana 1970.
Valvasor, Janez Vajkard: Slava Vojvodine Kranjske. Izbrana poglavja, Mladinska knjiga,
Ljubljana 1984.

223
   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232