Page 228 - Terčelj, Dušan. 2015. The Culture of Wine in Slovenia. Edited by Aleš Gačnik. University of Primorska Press, Koper.
P. 228
he Culture of Wine in Slovenia

Vanzo, Andreja: Bioavailability of Wine polyphenols (Biološka dostopnost polifenolov vina).
Doctoral dissertation. University of Ljubljana, Biotechnical Faculty, Department of Food
Science and Technology. Ljubljana, 2005.
Vertovz, Matija: Vinoreja. Vipava 1994 (original: Blasnik Joshef, Ljubljana 1844).
Vilfan, Sergej: “Soseske in druge podeželske skupnosti.” In: Gospodarska in družbena
zgodovina Slovencev. Zgodovina agrarnih panog. (II. Zvezek) Slovenska akademija znanosti in
umetnosti. Državna založba Slovenije, Ljubljana 1980, pp. 9 – 74
Vilfan, Sergej: “Zemljiška gospodstva”. In: idem, pp. 75 – 239
Vilfan, Sergej: “Kmečko prebivalstvo po osebnem položaju”. In: idem, pp. 279 – 353
Vilfan, Sergej: “Agrarna premoženjska razmerja”. In: idem, pp. 403 – 479
Vilfan, Sergej: Pravna zgodovina Slovencev. Slovenska matica, Ljubljana 1996.
Vivoda, Vido: Malvasia istriana. Annales Majora, Koper 2003. Zgodovinsko društvo za Južno
Primorsko, Univerze za Primorsko.
Vodovnik, Anton and Vodovnik Plevnik, Tadeja: Od mošta do kozarca. Kmetijski zavod
Maribor, 2003
Vrhovšek, Urška: “Bioaktivne polifenolne spojine grozdja in vina”. In: Vino-hrana, zdravje
2000. Strokovni posvet. Zbornik referatov. Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo
Slovenije, Celje 2000, pp. 42 – 56.
Wondra, Mojmir: Odvisnost aromatičnih snovi vina od različnih sevov Saccharomyces
cerevisiae. Doktorska disertacija. Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za
živilstvo. Ljubljana, 1996.
Zupanič, Ivo: “Zgodovina vinogradništva na Slovenskem Štajerskem”. In: Gorice in vino.
Pokrajinski muzej v Ptuju 1976, pp. 1 – 30.

“Štok” at Mestni vrh, 2006.
Photo: Aleš Gačnik.

224
   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233