Page 7 - Kerma, Simon. 2018. Vinski turizem z geografskim poreklom. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 7
Slike in preglednice
25 Slika 1: Tristopenjski model razvoja vinskoturistične destinacije
33 Slika 2: Trikotnik »terroir«
34 Slika 3: Obstoječe (uveljavljene) vinske regije sveta in območja potencialnega
uspevanja vinske trte s povprečno temperaturo 12–22 °C v vegetacijski dobi
(april–oktober: severna polobla, oktober–april: južna polobla)
37 Sliki 4 in 5: Vinogradniška pokrajina v Šampanji in degustacija šampanjcev
na posesti Nowack
39 Sliki 6 in 7: »Chianti Classico« in Konzorcij vin Gallo nero vabita
ter spomladanska toskanska klasika
42 Slika 8: Nizkorasla grmičasta trta iz vinorodnega okoliša Penedès v Kataloniji
46 Slika 9: Profesionalni sprejem in ogled prestižnega hotela Loisium Wine & Spa Resort
na vinski cesti južne Štajerske, Avstrija
48 Slika 10: Plavac mali – mlade trte na jugu Korčule
49 Slika 11: Istrska malvazija na festivalu v Brtonigli
50 Slika 12: Promocija gruzijske kulture in vin iz kvevrijev na največji svetovni turistični
borzi, ITB Berlin
51 Slika 13: Med vinogradi »Novega sveta«, Južna Avstralija
53 Slika 14a: Na posesti Altura Maxima na severozahodu Argentine je najvišje ležeči
vinograd na svetu (3.111 m nadmorske višine)
54 Slika 14b: Čile: predstavitev vinskih regij (terroirjev) in degustacija njihovih vin na
svetovni razstavi v Milanu, EXPO 2015
55 Slika 15: Pokušina izbranih vzorcev vin v eni od številnih vinskih kleti v dolini Sonoma,
Kalifornija
57 Slika 16: Vinska regija Barossa Valley v Južni Avstraliji ima močan germanski pridih.
Začetniki vinogradništva so namreč šlezijski Nemci iz Poljske, ki so še vedno zelo
vplivna skupnost v Barossi
65 Slika 17: Vinorodne dežele (ne več rajoni) in okoliši po zadnjem Zakonu o vinu (2006)
25 Slika 1: Tristopenjski model razvoja vinskoturistične destinacije
33 Slika 2: Trikotnik »terroir«
34 Slika 3: Obstoječe (uveljavljene) vinske regije sveta in območja potencialnega
uspevanja vinske trte s povprečno temperaturo 12–22 °C v vegetacijski dobi
(april–oktober: severna polobla, oktober–april: južna polobla)
37 Sliki 4 in 5: Vinogradniška pokrajina v Šampanji in degustacija šampanjcev
na posesti Nowack
39 Sliki 6 in 7: »Chianti Classico« in Konzorcij vin Gallo nero vabita
ter spomladanska toskanska klasika
42 Slika 8: Nizkorasla grmičasta trta iz vinorodnega okoliša Penedès v Kataloniji
46 Slika 9: Profesionalni sprejem in ogled prestižnega hotela Loisium Wine & Spa Resort
na vinski cesti južne Štajerske, Avstrija
48 Slika 10: Plavac mali – mlade trte na jugu Korčule
49 Slika 11: Istrska malvazija na festivalu v Brtonigli
50 Slika 12: Promocija gruzijske kulture in vin iz kvevrijev na največji svetovni turistični
borzi, ITB Berlin
51 Slika 13: Med vinogradi »Novega sveta«, Južna Avstralija
53 Slika 14a: Na posesti Altura Maxima na severozahodu Argentine je najvišje ležeči
vinograd na svetu (3.111 m nadmorske višine)
54 Slika 14b: Čile: predstavitev vinskih regij (terroirjev) in degustacija njihovih vin na
svetovni razstavi v Milanu, EXPO 2015
55 Slika 15: Pokušina izbranih vzorcev vin v eni od številnih vinskih kleti v dolini Sonoma,
Kalifornija
57 Slika 16: Vinska regija Barossa Valley v Južni Avstraliji ima močan germanski pridih.
Začetniki vinogradništva so namreč šlezijski Nemci iz Poljske, ki so še vedno zelo
vplivna skupnost v Barossi
65 Slika 17: Vinorodne dežele (ne več rajoni) in okoliši po zadnjem Zakonu o vinu (2006)