Page 13 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 13
tavili pomen države in njeno strateško funkcijo pri razvoju prehrambnega gostinstva.
Izsledki raziskave nazorno pričajo o tem, da se trg prehrambnega gostinstva nenehno spre-
minja. Razumevanje okoljskih dejavnikov je zato ključnega pomena za razumevanje delo-
vanja trga prehrambnega gostinstva; poznavanje zgodovine pa predstavlja osnovo za lažje
razumevanje izzivov in trendov razvoja v prihodnosti. Kljub vsem spremembam, ki jih pri-
naša sodobno –tehnološko okolje, pa ostaja potreba po »tradicionalnem« gostoljubju ne-
spremenjena, zaradi česar (p)ostaja prehrambno gostinstvo vse pomembnejši dejavnik ra-
zvoja turizma tudi v prihodnosti.
Izsledki raziskave nazorno pričajo o tem, da se trg prehrambnega gostinstva nenehno spre-
minja. Razumevanje okoljskih dejavnikov je zato ključnega pomena za razumevanje delo-
vanja trga prehrambnega gostinstva; poznavanje zgodovine pa predstavlja osnovo za lažje
razumevanje izzivov in trendov razvoja v prihodnosti. Kljub vsem spremembam, ki jih pri-
naša sodobno –tehnološko okolje, pa ostaja potreba po »tradicionalnem« gostoljubju ne-
spremenjena, zaradi česar (p)ostaja prehrambno gostinstvo vse pomembnejši dejavnik ra-
zvoja turizma tudi v prihodnosti.