Page 69 - Uran Maravić, Maja. Kategorizacija nastanitvenih obratov. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 69
primerjalna analiza kriterijev hotelstars s slovensko kategorizacijo

Tabela 10: Informacije, ceniki in druge storitve za gosta.

OPREMNE ZNAČILNOSTI TOČKE 1 2 3 4 5 OCENA

3.SKUPINA: INFORMACIJE, CENIKI IN DRUGE STORITVE ZA GOSTA

OPOMBA: HS zahteva manj za 1, 2 in 3 * pri kriteriju hotelski vodnik

splošne informacije in informacije
o hotelskih storitvah ter cenik
1 storitev v slovenskem in enem 1 xx ENAKO

tujem jeziku

splošne informacije in informacije 2 xxx ENAKO
o hotelskih storitvah (hotelski
2 vodnik A–Z) ter cenik storitev, ki
se nudijo v sobi v slovenskem in v
najmanj dveh tujih jezikih

hotelske informacije6 (informa- 1 MM ENAKO
146 cije o hotelu se priložijo vlogi o

kategorizaciji hotela)

hotelski vodnik od A do Z – 2 NIŽJE, SAJ
dvojezični M HS ZAHTEVA
147 (navodila glede storitev od A do
Z se priložijo vlogi o kategoriza- SAMO 2 JEZIKA
ciji hotela)

hotelski vodnik od A do Z – 3 MM ENAKO
večjezični
148 (navodila glede storitev od A do
Z se priložijo vlogi o kategoriza-
ciji hotela)

OPOMBA: Kriteriji HS ne opredeljujejo cenika.

3 cenik nastanitvenih storitev na vid- xxx x x VIŠJE
nem mestu ali na voljo v recepciji

OPOMBA: Kriteriji HS ne opredeljujejo informacije o najemu avtomobila, predpisuje pa regionalne informacije
za turiste.

informacije o najemu avtomobila 1 VIŠJE
4 in potovanjih na voljo neposredno

v recepciji

v javnem prostoru razpoložlji- 1 MMM M M VIŠJE
149 vo regionalno informacijsko

gradivo

OPOMBA: Kriteriji HS ne opredeljujejo trgovine.

časopisi, revije, razglednice in hi- 2 VIŠJE
5 gienski artikli so na voljo v posebni

trgovini

OPOMBA: Hotelstars ima dodatni kriterij za revije in obvezno izbiro dnevnega časopisa. Oba izbirna.

6 Hotelski vodnik mora imeti vsak navedbo časa zajtrka, odjave in obratovalni čas hotelskih zmogljivosti.

69
   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74