Page 244 - Šuligoj, Metod, ur., 2015. Retrospektiva turizma Istre. Založba Univerze na Primorskem, Koper.
P. 244
„Turistične informacije. Piran Portorož, Jugoslavija.“ (Piran: Zavod za pospeševanje turizma, 1967), Osebni fond Tomija
Brezovca.
178 „SI PAK KP 422, t.e. 9, a.e. 42, Vabilo na sestanek in opravičilo g. Terpinu, predsedniku EPT Trieste. Koper,.7. marec 1969. “
179 Jeršič Matjaž v Zborovanje slovenskih geografov idr., Primorje 221
180 Gosar, Marta, Jana Klar, Ivan Lozej, in Peter Aljančič. Slovenska obala v številkah. „55-“70. Občine Izola, Koper in Piran.
(Koper: Obalni svet, 1973), 83.
181 „SI PAK KP 422, t.e. 11, a.e. 55, Dopisi Obalne turistične zveze Koper za leto 1973, b.d.“
182 „SI PAK KP 730, t.e. 124, a.e. 138A, Vabilo komisije za delitev dohodka TOZD Palace, Portorož, 24. februar 1975.“
183 „SI PAK KP 730, t.e. 124, a.e. 138A, Odlok o ukrepih neposredne družbene kontrole cen za proizvode in storitve, Portorož,
21. junij 1973.“
184 Jeršič Matjaž v Zborovanje slovenskih geografov idr., Primorje, 225.
185 Darka Rudolf, Breda Ložar, in Zofija Savec, Rezultati raziskovanj: 1976 - 1985 (Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS, 1986).
186 „SI PAK KP 277, t.e. 65, a.e. 134, Predlog za nove cene od 1.3.1986 dalje, Portorož, 17. februar 1986.“
187 Gostinski prehrambni obrati, ki so delovali v okviru TOP-u so bili razvrščeni v različne – interne kategorije . Število posame-
znih obratov v posamezni kategoriji leta 1984 je bilo sledeče: kategorija A (16 obratov), kategorija B – višja (6 obratov), kategorija
B (34 obratov), kategorija B – nižja (9 obratov), kategorija C (2 obrata).
188 „SI PAK KP 277, t.e. 65, Pregled prireditev, Portorož, 24. junij 1986.“
189 „SI PAK KP 277, t.e. 65, Enota za razvoj ponudbe, Portorož, 10. oktober 1984.“
190 Darka Rudolf, Breda Ložar, in Zofija Savec, Rezultati raziskovanj: 1986 - 1991 (Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS, 1998).
191 Zakon o gostinstvu (Ur. l. RS št. 1/1995).
192 Sergej Gričar in Štefan Bojnec, Dejavniki gibanja cen v gostinstvu (Koper: Fakulteta za management, 2009).
193 Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o standardni klasifikaciji dejavnosti (Ur. l. RS 17/2008).
194 Občine Koper, Izola in Piran.
195 „AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve“, dostopano 07. maj 2014, https://www.ajpes.si/
fipo/search.asp.
196 Sonja Sibila Lebe idr., Strategija razvoja gastronomije Slovenije: [končno poročilo] (Maribor: Center za interdisciplinarne in
multidisciplinarne raziskave in študije, Znanstveni inštitut za regionalni razvoj pri Univerzi v Mariboru, 2006); Marko Kukanja
in Saša Planinc, „The Impact of Economic Crisis on the Motivation to Work in Food Service: The Case of the Municipality of
Piran.“ Academica Turistica- Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal 5, 2 (2012), 27–38.; Marko Kukanja in Tanja
Planinc. „The Response of the Restaurant Industry to the Financial Crisis“. Ekonomska Misao I Praksa, 22, 1 (2013), 39–56; Andrej
Raspor, „Pomanjkanje kadrov v slovenskem gostinstvu in turizmu = Shortage of Hospitality in Tourism Workers in Slovenia“.
Predstavljeno na Znanje za trajnostni razvoj / 27. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti / 27th International
Conference on Organizational Science Development, 2008., 327–28.
197 Marko Kukanja in Saša Planinc, „The Impact of Economic Crisis on the Motivation to Work in Food Service: The Case of the
Municipality of Piran.“
244
Brezovca.
178 „SI PAK KP 422, t.e. 9, a.e. 42, Vabilo na sestanek in opravičilo g. Terpinu, predsedniku EPT Trieste. Koper,.7. marec 1969. “
179 Jeršič Matjaž v Zborovanje slovenskih geografov idr., Primorje 221
180 Gosar, Marta, Jana Klar, Ivan Lozej, in Peter Aljančič. Slovenska obala v številkah. „55-“70. Občine Izola, Koper in Piran.
(Koper: Obalni svet, 1973), 83.
181 „SI PAK KP 422, t.e. 11, a.e. 55, Dopisi Obalne turistične zveze Koper za leto 1973, b.d.“
182 „SI PAK KP 730, t.e. 124, a.e. 138A, Vabilo komisije za delitev dohodka TOZD Palace, Portorož, 24. februar 1975.“
183 „SI PAK KP 730, t.e. 124, a.e. 138A, Odlok o ukrepih neposredne družbene kontrole cen za proizvode in storitve, Portorož,
21. junij 1973.“
184 Jeršič Matjaž v Zborovanje slovenskih geografov idr., Primorje, 225.
185 Darka Rudolf, Breda Ložar, in Zofija Savec, Rezultati raziskovanj: 1976 - 1985 (Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS, 1986).
186 „SI PAK KP 277, t.e. 65, a.e. 134, Predlog za nove cene od 1.3.1986 dalje, Portorož, 17. februar 1986.“
187 Gostinski prehrambni obrati, ki so delovali v okviru TOP-u so bili razvrščeni v različne – interne kategorije . Število posame-
znih obratov v posamezni kategoriji leta 1984 je bilo sledeče: kategorija A (16 obratov), kategorija B – višja (6 obratov), kategorija
B (34 obratov), kategorija B – nižja (9 obratov), kategorija C (2 obrata).
188 „SI PAK KP 277, t.e. 65, Pregled prireditev, Portorož, 24. junij 1986.“
189 „SI PAK KP 277, t.e. 65, Enota za razvoj ponudbe, Portorož, 10. oktober 1984.“
190 Darka Rudolf, Breda Ložar, in Zofija Savec, Rezultati raziskovanj: 1986 - 1991 (Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS, 1998).
191 Zakon o gostinstvu (Ur. l. RS št. 1/1995).
192 Sergej Gričar in Štefan Bojnec, Dejavniki gibanja cen v gostinstvu (Koper: Fakulteta za management, 2009).
193 Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o standardni klasifikaciji dejavnosti (Ur. l. RS 17/2008).
194 Občine Koper, Izola in Piran.
195 „AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve“, dostopano 07. maj 2014, https://www.ajpes.si/
fipo/search.asp.
196 Sonja Sibila Lebe idr., Strategija razvoja gastronomije Slovenije: [končno poročilo] (Maribor: Center za interdisciplinarne in
multidisciplinarne raziskave in študije, Znanstveni inštitut za regionalni razvoj pri Univerzi v Mariboru, 2006); Marko Kukanja
in Saša Planinc, „The Impact of Economic Crisis on the Motivation to Work in Food Service: The Case of the Municipality of
Piran.“ Academica Turistica- Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal 5, 2 (2012), 27–38.; Marko Kukanja in Tanja
Planinc. „The Response of the Restaurant Industry to the Financial Crisis“. Ekonomska Misao I Praksa, 22, 1 (2013), 39–56; Andrej
Raspor, „Pomanjkanje kadrov v slovenskem gostinstvu in turizmu = Shortage of Hospitality in Tourism Workers in Slovenia“.
Predstavljeno na Znanje za trajnostni razvoj / 27. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti / 27th International
Conference on Organizational Science Development, 2008., 327–28.
197 Marko Kukanja in Saša Planinc, „The Impact of Economic Crisis on the Motivation to Work in Food Service: The Case of the
Municipality of Piran.“
244