Page 147 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 147
priloge

26 Večkratna zasedenost sobe 25/12
27 Prihodi (število check-inov) 12/27
28 Povprečna doba bivanja

Vir: USALI 2014.

Priloga 4: poslovno poročilo za lastnike in upravo

POSLOVNO POROČILO ZA POSLOVNO POROČILO ZA UPRAVO
LASTNIKE
Število razpoložljivih sob:
Število razpoložljivih sob: Število prodanih sob:
Število prodanih sob: Stopnja zasedenosti sob: zasedene sobe/
Stopnja zasedenosti sob (occ.) : zasedene vse razp. sobe
sobe/vse razp. sobe ADR: prihodek od odd. nastanitev/št.
ADR: prihodek od odd. nastanitev/št. prodanih sob
prodanih sob RevPAR: prihodek od sob/vse razpolo-
RevPAR: prihodek od sob/vse razpolo- žljive sobe
žljive sobe Total RevPAR: celotni prihodek/vse
TRevPAR: celotni prihodek/vse razpo- sobe
ložljive sobe Poslovni prihodki po poslovnih oddel-
Poslovni prihodki po poslovnih oddel- kih
kih Sobe
Sobe Hrana in pijača
Hrana in pijača Ostali poslovni oddelki
Ostali poslovni oddelki Razni prihodki
Razni prihodki Celotni poslovni prihodki
Celotni poslovni prihodki Stroški oddelkov (ločeno po str. materia-
Stroški oddelkov (ločeno po str. materia- la, dela in drugo)
la, dela in drugo) Nastanitev
Nastanitev Hrana in pijača
Hrana in pijača Ostali poslovni oddelki
Ostali poslovni oddelki Celotni stroški oddelkov
Celotni stroški oddelkov Bruto dobiček dobičkovnih mest odgo-
Bruto dobiček dobičkovnih mest odgo- vornosti
vornosti

147
   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152