Page 146 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 146
zagotavljanje k akovosti v gostinst v u 2+3+4
1–5
Priloga 3: kazalci USALI za nastanitveni del
7+8+9
1 Skupno število vseh sob v hotelu 11 + 10
Sobe, ki so na razpolago za najem: 11/6*100
6–12
2 Sobe, ki se ne uporabljajo v času nizke sezone (min 30 dni) 7/6*100
3 Sobe, ki se ne uporabljajo dlje časa (6 mesecev ali več) 8/6*100
4 Sobe za interno uporabo (sobe, ki jih uporabljajo zaposleni) 9/6*100
5 Število sob, ki niso v prodaji 10/6*100
6 Število razpoložljivih sob
19 + 20 + 21 +
Število zasedenih sob: 22 + 23
7 Individualni gosti 23/12
8 Skupinski gosti
9 Alotmajski gosti
10 Promocijski gosti
11 Zasedene sobe
12 Skupaj zasedene sob
13 Stopnja zasedenosti v %
14 Proste sobe

Stopnje zasedenosti:
15 Individualni gosti
16 Skupinski gosti
17 Alotmajski gosti
18 Promocijski gosti

Število gostov:
19 Individualni gosti
20 Skupinski gosti
21 Alotmajski gosti
22 Promocijski gosti

23 Skupno število gostov

24 Število gostov na zasedeno sobo
25 Število sob z več kot enim gostom

146
   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151