Page 144 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 144
zagotavljanje k akovosti v gostinst v u

Podpodročje Opis kazalca Izračun kazalca Prikaz
kazalca
Bruto dobičkonosnost raz- Bruto dobiček iz poslova-
položljivih sob (GOPAR) nja/razpoložljive sobe v%
v%
Bruto profitna marža (GOP Bruto dobiček iz poslova- v%
margin) nja/prihodek v%
v%
Prihodek pred fiksnimi stro- Prihodek pred fiksnimi stro- v%
ški na razpoložljivo sobo ški/razpoložljive sobe
Kazalniki dobičkono-
snosti Dobičkovnost razpoložlji- Dobiček iz poslovanja/ az-
Vir: USALI 2014. vih sob (NOPAR) položljive sobe

Dobičkovna marža (NOP Dobiček iz poslovanja/pri-
margin) hodek

Čista denarna donosnost (čisti dobiček – storitve dol-
ga)/lastniška sredstva

144
   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149