Page 104 - Petelin, Ana, in Helena Skočir. 2020. Ur. Raziskovanje za znanje, znanje za zdravje. Zbornik prispevkov z recenzijo. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 104
iskovanje za znanje, znanje za zdravje tarians and Non-Vegetarians. Nutrients, 11(1), str. 154. Pridobljeno 2. 8. 2018 s https://
doi.org/10.3390/nu11010154
HASTINGS, J., GOWER, T., ALTSCHUL, S. in HARRAR, S., 2017. Prehrana za zdravo življenje:
uravnavajmo telesno težo, okrepimo srce in živimo dlje. 1. izdaja. Ljubljana: Mladins-
ka knjiga, str. 40–41.
Kodeks etike v zdravstveni negi in oskrbi Slovenije, 2014. Zbornica zdravstvene in babiške
nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih
tehnikov Slovenije.
LEITZMANN, C., 2014. Vegan nutrition: past, present, future. The American Journal of Clin-
ical Nutrition, 100(1), str. 496S–502S. Pridobljeno 3. 8. 2019 s https://doi.org/10.3945/
ajcn.113.071365
MERLJAK, M. in KOMAN, M., 2011. Zdrava prehrana je prava odločitev. Ljubljana: Prešer-
nova družba, str. 23–77.
RÅDJURSÖGA, M., LINDQVIST, H., PEDERSEN, A., KARLSSON, B., MALMODIN, D. in EL-
LEGÅRD, L., 2018. Nutritional Metabolomics: Postprandial Response of Meals Relating
to Vegan, Lacto-Ovo Vegetarian, and Omnivore Diets. Nutrients, 10(8), str. 2–15. Prido-
bljeno 6. 8. 2019 s https://doi.org/10.3390/nu10081063
ROSS WATSON, R., 2017. Nutrition and Functional Foods for Healthy Aging. United State:
University of Arizona, str. 361–367.
SELB, R., WAL, J.M., MORENO, F.J., LOVIK, M., MILLS, C. in HOFFMANN-SOMMERGRUBER,
K., 2017. Assessment of endogenous allergenicity of genetically modified plants ex-
emplified by soybean – Where do we stand? Food and Chemical Toxicology, 101, str.
139–148. Pridobljeno 11. 8. 2019 s doi:10.1016/j.fct.2017.01.014
SLATE, K., MULHERN WHITE, M., ROSE GOLD, S. in KAUPAS, P., 2010. Jejmo zdravo! Ljublja-
na: Mladinska knjiga, str. 13.
TOMOVA, A., BUKOVSKY, I., REMBERT, E., YONAS, W., ALWARITH, J. in BARNARD, N. D., 2019.
The Effects of Vegetarian and Vegan Diets on Gut Microbiota. Front. Nutr. 6(47). Prido-
bljeno 2. 8. 2019 s doi: 10.3389/fnut.2019.00047
TRAPP, C.B. in BARNARD, N.D., 2010. Usefulness of Vegetarian and Vegan Diets for Trea-
tingType 2 Diabetes. Current Diabetes Reports, 10(2), str. 152–158. Pridobljeno 4. 8.
2019 s https://doi.org/10.1007/s11892-010-0093-

102
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109