Page 54 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 54
ka ■ Italijan-
ska fašistična propa-
ganda.
ci so lahko dnevno dobili dodatnih g kruha ali g pšenice ali g koruznega zdroba.
Težki zični delavci so bili upravičeni do dodatka v dvojnem znesku. V časopisju in tisko-
vinah so bili izdani številni recepti, kuharske knjige in nasveti za gospodinje, ki so v času
gospodarske krize pozivali k pripravi enostavnih obrokov (npr. La cucina italiana della re-
sistenza, ; La cucina futurista, ).

 »CEEOL Journal of Contemporary History, Issue / ,« dostopano . septembra , http://www.ceeol.
com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=a bad - a- - - cb cf ba&articleId=b cf a- d - ca-
a b -dbca a cc .

 »Nico Valerio: LA CUCINA DEL VENTENNIO. Tra Il Duce ‘salutista’ E I Consigli Di Petronilla.«


   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59