Page 41 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 41
-

Slika ■ Jedilnik
hotela Palace,
Portorož, .
lega, Villa Maria), vendar pa je bila mobilnost takratnih turistov dokaj omejena na bližnjo
okolico kraja (do Pirana in Sečoveljskih solin), zato turisti v okoliške kraje in turistično
nerazvito istrsko zaledje niso zahajali pogosto.
Odprtje hotela Palace je močno zaznamovalo tudi gastronomsko (kulinarično) po-
nudbo Portoroža in širše okolice. V tem obdobju se v gastronomski ponudbi prehrambnih
obratov intenzivno prične uveljavljati dunajska kuhinja. Poleg novih gastronomskih tren-

 Matjaž Jeršič v Milan Orožen Adamič, ur., Primorje: zbornik . zborovanja slovenskih geografov, Portorož, .– . okto-
bra (Ljubljana: Izdala in založila Zveza geografskih društev Slovenije, ).,


   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46