Page 86 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 86
ocenjeva nje k akovosti v gostinst v u

  Kraj N M SD SEM
svežina  urban 64 3,52 1,05 0,13
temperatura  ruralen 26 3,77 0,99 0,19
zanesljivost urban 64 3,98 0,90 0,11
pri pripravi  ruralen 26 4,04 0,82 0,16
pijača  urban 64 3,45 0,97 0,12
kakovosti predjedi  ruralen 26 3,81 1,02 0,20
kakovosti glavne jedi  urban 64 3,80 0,93 0,12
kakovosti deserta  ruralen 26 3,54 0,76 0,15
urban 64 3,45 0,89 0,11
ruralen 26 3,46 0,95 0,19
urban 64 3,42 0,89 0,11
ruralen 26 3,42 0,81 0,16
urban 64 3,20 1,14 0,14
ruralen 26 3,04 0,92 0,18

N – število ocenjenih restavracij, M – aritmetična sredina (angl. mean), SD – standardni odklon, SEM
– standardna napaka aritmetične sredine

V skupini elementov, ki se nanašajo na kakovost hrane, nismo opazili večjih razlik
med urbanimi in ruralnimi restavracijami, razen pri elementu raznovrstnost ponudbe.

Tabela 10: Ocena kakovosti storitev v urbanih in ruralnih restavracijah.

  Kraj N M SD SEM
rezervacija urban 64 3,19 1,44 0,18
po telefonu  ruralen 26 3,31 1,32 0,26
prihod  urban 64 3,27 1.00 0,12
ruralen 26 3,04 0,96 0,19
postavljenost mize  urban 64 3,63 1.09 0,14
priporočanje ruralen 26 3,00 0,98 0,19
ponudbe  urban 64 3,25 1,04 0,13
ruralen 26 2,65 1,20 0,23

86
   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91