Page 85 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 85
Rezultati
V tabelah 9–11 predstavljamo deskriptivno statistiko za vse elemente v posamezni skupini.
Vse spremenljivke so normalno porazdeljene. Primerjali smo povprečne vrednosti posame-
znih elementov med urbanimi in ruralnimi restavracijami.
Tabela 9: Ocena kakovosti hrane v urbanih in ruralnih restavracijah.
Kraj N M SD SEM
raznovrstnost jedi urban 64 3,83 0,83 0,10
sestavine ruralen 26 2,96 1,08 0,21
prezentacija urban 64 3,53 0,93 0,12
velikost porcije ruralen 26 3,58 0,81 0,16
dodatki jedem urban 64 3,30 1,08 0,13
okus in skladnost ruralen 26 2,88 1,21 0,24
sezonska ponudba urban 64 3,86 0,85 0,11
ruralen 26 3,62 1,17 0,23
urban 64 3,31 0,99 0,12
ruralen 26 3,00 0,94 0,18
urban 64 3,44 0,85 0,11
ruralen 26 3,42 0,76 0,15
urban 64 3,13 1,39 0,17
ruralen 26 2,92 1,41 0,28
85
V tabelah 9–11 predstavljamo deskriptivno statistiko za vse elemente v posamezni skupini.
Vse spremenljivke so normalno porazdeljene. Primerjali smo povprečne vrednosti posame-
znih elementov med urbanimi in ruralnimi restavracijami.
Tabela 9: Ocena kakovosti hrane v urbanih in ruralnih restavracijah.
Kraj N M SD SEM
raznovrstnost jedi urban 64 3,83 0,83 0,10
sestavine ruralen 26 2,96 1,08 0,21
prezentacija urban 64 3,53 0,93 0,12
velikost porcije ruralen 26 3,58 0,81 0,16
dodatki jedem urban 64 3,30 1,08 0,13
okus in skladnost ruralen 26 2,88 1,21 0,24
sezonska ponudba urban 64 3,86 0,85 0,11
ruralen 26 3,62 1,17 0,23
urban 64 3,31 0,99 0,12
ruralen 26 3,00 0,94 0,18
urban 64 3,44 0,85 0,11
ruralen 26 3,42 0,76 0,15
urban 64 3,13 1,39 0,17
ruralen 26 2,92 1,41 0,28
85