Page 89 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 89
rezultati
Kraj N M SD SEM
zasedenost kapacitet urban 64 3,20 1,25 0,16
toaletni prostori ruralen 26 3,31 1,29 0,25
ponudba za otroke urban 64 3,22 1,09 0,14
parkirišče ruralen 26 2,73 1,12 0,22
dostop za invalide urban 64 1,97 1,19 0,15
spletna stran ruralen 26 2,92 1,16 0,23
splošni vtis urejenosti urban 64 2,33 1,70 0,21
restavracije ruralen 26 4,58 0,58 0,11
urban 64 2,66 1,46 0,18
ruralen 26 3,58 1,36 0,27
urban 64 3,41 1,09 0,14
ruralen 26 3,15 1,41 0,28
urban 64 3,53 0,78 0,10
ruralen 26 3,12 0,77 0,15
N – število ocenjenih restavracij, M – aritmetična sredina (angl. mean), SD – standardni odklon, SEM
– standardna napaka aritmetične sredine
V skupini elementov, ki se nanaša na kakovost ambienta, prihaja do večjih razlik med
urbanimi in ruralnimi restavracijami. Razlike so vidne predvsem pri interierju in opremi
restavracij.
V nadaljevanju smo želeli testirati zastavljene hipoteze. Za ta namen smo oblikovali
nove spremenljivke, ki smo jih izračunali s pomočjo SPSS kot povprečno vrednost za vsako
skupino elementov. Za potrditev hipotez smo uporabili T-test za neodvisne vzorce.
Tabela 12: Ocena kakovosti po skupinah elementov v urbanih in ruralnih restavracijah.
Kraj N M SD SEM
hrana urban 64 3,5156 ,63385 ,07923
storitev
ambient ruralen 26 3,3901 ,64878 ,12724
urban 64 3,4482 ,72968 ,09121
ruralen 26 3,1346 ,66042 ,12952
urban 64 3,2842 ,65170 ,08146
ruralen 26 3,2125 ,54465 ,10681
89
Kraj N M SD SEM
zasedenost kapacitet urban 64 3,20 1,25 0,16
toaletni prostori ruralen 26 3,31 1,29 0,25
ponudba za otroke urban 64 3,22 1,09 0,14
parkirišče ruralen 26 2,73 1,12 0,22
dostop za invalide urban 64 1,97 1,19 0,15
spletna stran ruralen 26 2,92 1,16 0,23
splošni vtis urejenosti urban 64 2,33 1,70 0,21
restavracije ruralen 26 4,58 0,58 0,11
urban 64 2,66 1,46 0,18
ruralen 26 3,58 1,36 0,27
urban 64 3,41 1,09 0,14
ruralen 26 3,15 1,41 0,28
urban 64 3,53 0,78 0,10
ruralen 26 3,12 0,77 0,15
N – število ocenjenih restavracij, M – aritmetična sredina (angl. mean), SD – standardni odklon, SEM
– standardna napaka aritmetične sredine
V skupini elementov, ki se nanaša na kakovost ambienta, prihaja do večjih razlik med
urbanimi in ruralnimi restavracijami. Razlike so vidne predvsem pri interierju in opremi
restavracij.
V nadaljevanju smo želeli testirati zastavljene hipoteze. Za ta namen smo oblikovali
nove spremenljivke, ki smo jih izračunali s pomočjo SPSS kot povprečno vrednost za vsako
skupino elementov. Za potrditev hipotez smo uporabili T-test za neodvisne vzorce.
Tabela 12: Ocena kakovosti po skupinah elementov v urbanih in ruralnih restavracijah.
Kraj N M SD SEM
hrana urban 64 3,5156 ,63385 ,07923
storitev
ambient ruralen 26 3,3901 ,64878 ,12724
urban 64 3,4482 ,72968 ,09121
ruralen 26 3,1346 ,66042 ,12952
urban 64 3,2842 ,65170 ,08146
ruralen 26 3,2125 ,54465 ,10681
89