Page 89 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 89
rezultati

  Kraj N M SD SEM
zasedenost kapacitet  urban 64 3,20 1,25 0,16
toaletni prostori  ruralen 26 3,31 1,29 0,25
ponudba za otroke  urban 64 3,22 1,09 0,14
parkirišče  ruralen 26 2,73 1,12 0,22
dostop za invalide  urban 64 1,97 1,19 0,15
spletna stran  ruralen 26 2,92 1,16 0,23
splošni vtis urejenosti urban 64 2,33 1,70 0,21
restavracije  ruralen 26 4,58 0,58 0,11
urban 64 2,66 1,46 0,18
ruralen 26 3,58 1,36 0,27
urban 64 3,41 1,09 0,14
ruralen 26 3,15 1,41 0,28
urban 64 3,53 0,78 0,10
ruralen 26 3,12 0,77 0,15

N – število ocenjenih restavracij, M – aritmetična sredina (angl. mean), SD – standardni odklon, SEM
– standardna napaka aritmetične sredine

V skupini elementov, ki se nanaša na kakovost ambienta, prihaja do večjih razlik med
urbanimi in ruralnimi restavracijami. Razlike so vidne predvsem pri interierju in opremi
restavracij.

V nadaljevanju smo želeli testirati zastavljene hipoteze. Za ta namen smo oblikovali
nove spremenljivke, ki smo jih izračunali s pomočjo SPSS kot povprečno vrednost za vsako
skupino elementov. Za potrditev hipotez smo uporabili T-test za neodvisne vzorce.

Tabela 12: Ocena kakovosti po skupinah elementov v urbanih in ruralnih restavracijah.

Kraj N M SD SEM

hrana urban 64 3,5156 ,63385 ,07923
storitev
ambient ruralen 26 3,3901 ,64878 ,12724

urban 64 3,4482 ,72968 ,09121

ruralen 26 3,1346 ,66042 ,12952

urban 64 3,2842 ,65170 ,08146

ruralen 26 3,2125 ,54465 ,10681

89
   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94