Page 90 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 90
ocenjeva nje k akovosti v gostinst v u

Kraj N M SD SEM

ocena razmerja cena ka- urban 64 3,2969 ,84852 ,10607
kovost ruralen 26 3,5385 ,81146 ,15914

skupaj urban 64 3,3886 ,62694 ,07837
ruralen 26
3,3243 ,51907 ,10180

N – število ocenjenih restavracij, M – aritmetična sredina (angl. mean), SD – standardni odklon, SEM
– standardna napaka aritmetične sredine

Pri pregledu povprečij elementov po posameznih skupinah elementov v Tabeli 12 lah-
ko opazimo, da ni večjih razlik med urbanimi in ruralnimi restavracijami.

Tabela 13: Rezultati T-testa.

t Statistična 95-% interval zaupanja razlike
značilnost
hrana ,846 (dvostranska) spodnja meja zgornja meja
storitev 1,898 -,169 ,420
ambient ,495 ,400 -,014 ,642
ocena razmerja cena ka- ,061 -,216 ,359
kovost -1,23 ,622
skupaj
,463 ,219 -,628 ,145

,645 -,212 ,340

Iz Tabele 13 je razvidno, da ni statistično značilne razlike med skupinami elementov,
zato lahko sklepamo, da ničelnih hipotez na zastavljene hipoteze ni mogoče zavrniti, zato
zastavljenih hipotez ne moremo potrditi. Ker nas je takšen rezultat presenetil, smo šli po-
drobneje testirati podatke. V ta namen smo izvedli T-test za vseh 52 elementov posamezno.

90
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95