Page 125 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 125
rezultati raziskave
3. Iz katerih razlogov ste začeli poročati po USALI?

Največ vprašanih (8) je pričelo poročati po USALI zaradi zahtev lastnikov, medtem ko je pri štirih k
tej odločitvi prispevala tudi ali pa izključno lastna odločitev. Sklepamo lahko, da gre za prevladujoč

zunanji dejavnik, ki je vzpodbudil implementacijo USALI.

4. Ali imate vzpostavljen kontni plan po USALI1?

Pri večini vprašanih je kontni plan že vzpostavljen (8) oz. je v fazi vzpostavljanja (3).

1 Kontni plan po USALI je pomemben za to, da se podatke zajema ob izvoru (se jih ne prenaša); tako je verje-
tnost napak manjša, gre pa tudi za prihranek časa pri delu.

125
   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130