Page 130 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 130
zagotavljanje k akovosti v gostinst v u
15. Hrvaška s projektom CrossBench nadaljuje, pripravlja mesečna in letna poročila o
dosežkih hotelirjev na Hrvaškem. Ob predpostavki, da bi bili v bazo vključeni tudi ne-
kateri drugi slovenski hoteli, ali bi se bili pripravljeni vključiti v benchmarking dosežkov
hotelirjev na Hrvaškem2 in oblikovati svoj lastni »kompset« – nabor primerljivih hote-
lov za benhcmarking (najmanjša, povprečna in največja vrednost po posamezni katego-
riji)?

Ob predpostavki, da bi bili udeleženi tudi drugi slovenski hoteli, bi se bila večina vprašanih (11)
pripravljena vključiti v benchmarking na Hrvaškem.

16. Ali menite, da bi z mednarodnimi primerjavami lahko izboljšali svoje poslovanje?

Večina vprašanih (10) meni, da bi z mednarodnimi primerjavami lahko izboljšali svoje dosežke, le 2,
da delno, in samo eden je negativno odgovoril na to vprašanje.

2 Na Hrvaškem je še vedno v veljavi obvezno članstvo v Gospodarski zbornici – Združenje za turizem in go-
stinstvo, tako da stroške tovrstnih spremljanj in poročanj dosežkov v hotelirstvu, pokriva njihovo združenje
hotelirjev.

130
   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135