Page 126 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 126
zagotavljanje k akovosti v gostinst v u
5. Katera poročila po USALI uporabljate in kako pogosto je poročanje?

Vprašani najpogosteje uporabljajo mesečna in letna poročila po poslovnih oddelkih (10), redkeje
dnevna (8), še manj pa poročila, ki zajemajo splošne stroške in izračun GOP (7).

6. Ali izdelujete predračune (plane) po USALI in primerjate kategorije med uresničenim
in načrtovanim ter z analizo odmikov ugotavljate razloge uspešnosti oz. neuspešnosti,
mesečno in letno?

Večina vprašanih ima izdelane tudi predračune (budget-plane) po USALI (9), pri dveh vprašanih pa
so v fazi vzpostavljanja.

7. Ali na dnevni ravni izračunavate RevPAR, ADR, occ. in TrevPAR?

Večina vprašanih (11) na dnevni ravni izračunava RevPAR, ADR, occ. in TRevPAR, le 2 vprašana
sta na to vprašanje odgovorila negativno.

126
   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131