Page 88 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 88
dka Istra, projekt Od vinarja do oljkarja, projekt Gastronomski zakladi Istre itd. Spo-
dnja slika (Slika ) prikazuje utrinek s prireditve Sladka Istra v Kopru. Prireditev predsta-
vlja inovativen način ohranjanja in nadaljevanja tradicije izdelave slaščic in pekovskih iz-
delkov naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju
slaščičarstva ter izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih
izdelkov in sodobnih slaščičarskih trendov.
dnja slika (Slika ) prikazuje utrinek s prireditve Sladka Istra v Kopru. Prireditev predsta-
vlja inovativen način ohranjanja in nadaljevanja tradicije izdelave slaščic in pekovskih iz-
delkov naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju
slaščičarstva ter izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih
izdelkov in sodobnih slaščičarskih trendov.