Page 72 - Petelin, Ana, in Helena Skočir. 2020. Ur. Raziskovanje za znanje, znanje za zdravje. Zbornik prispevkov z recenzijo. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 72
raziskovanje za znanje, znanje za zdravje

AVTOR/JI PODATKI DRŽAVA VRSTA PREVARE VRSTA ŽIVILA KRITERIJI PRIMERJAVE KOGA JE KOLIKO LJUDI JE
PREVARE VRSTA PRESKUŠANJA/ ŠT. VZORCEV PRIZADELO PRIZADELO
LETO
IZDAJE
ŠTUDIJE

n = 60 n = 58

Faraz in drugi 2013 PAKISTAN Redčenje MLEKO Menze izobraževalnih voda 29 n.n n.n
mleka z vodo. institucij sečna 19
70 Walker in drugi 2014 Dodajanje (n = 30) kislina 7
Helmenstine 2015 sečne kisline, H2O2 26
vodikovega Menze iz ostalih javnih trsni 27
peroksida objektov sladkor 26
ali trsnega (n = 30) voda 1
sladkorja. sečna 29
n = 58 kislina
VELIKA Najdeno MESO Goveji burgerji H2O2 27 n.n n.n
BRITANIJA, konjsko in n = 27 trsni 23 n.n n.n
SEVERNA svinjsko meso sladkor 0
IRSKA v govejih Ostali goveji izdelki 21
burgerjih n = 31 n = 48

Konj
Svinjina

Konj

Svinjina

KITAJSKA Izdelava sojine SOJINA n.n n.n
omake iz OMAKA
človeških las.
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77