Page 81 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 81
Krizno upravljanje med pandemijo covida-19
Preglednica 9 Nadaljevanje s prejšnje strani
Spremenljivke () () () ()
Pristopili bomo v različna sektorska zdru- , , –, ,
ženja, zbornice, društva itd. (f) , , –, ,
, , –, ,
Podpirali bomo aktivnosti, ki izboljšujejo
prepoznavnost turistične destinacije (f) , , –, ,
Osredotočili se bomo na obstoječe (pred-
krizne) segmente gostov, njihove želje in
pričakovanja (f)
Preložili bomo plačilo nekaterih stroškov
drugih in finančnih obveznosti (f)
op om be Naslovi stolpcev: (1) Mann-Whitney U, (2) Wilcoxon W, (3) Z, (4) signifi-
kanca.
Preglednica 10 Razlike med merjenimi spremenljivkami (med dejavnostmi)
Spremenljivke () () ()
Zaposlenim bomo omogočili nefinančne vzpodbude in nagrade , ,
(npr. prosti dnevi itd.) (f) ,
,
Znižali bomo plače zaposlenih glede na predkrizno obdobje (f) ,
,
Zmanjšali bomo število zaposlenih glede na predkrizno obdobje , ,
(f )
,
Povečali bomo produktivnost (delovno storilnost) zaposlenih (f) , ,
Zahtevali bomo, da zaposleni opravljajo dodatna dela in naloge, ki , ,
niso v opisu delovnega mesta (f) ,
Podaljšali bomo delovni čas zaposlenih (f) , ,
Izkoristili bomo elektronsko trženje in nove distribucijske kanale , ,
(f )
Povečali bomo proračun za trženje in oglaševanje (f) ,
Skrčili bomo investicije, namenjene posodobitvam in širitvi po- ,
nudbe (f)
Podpirali bomo aktivnosti, ki izboljšujejo prepoznavnost turi- ,
stične destinacije (f)
Preložili bomo plačilo nekaterih stroškov drugih in finančnih ob- ,
veznosti (f)
op om be Naslovi stolpcev: (1) Kruskal-Wallis H, (2) Wilcoxon W, (3) signifikanca.
Iz preglednice 12 je razvidno, da pri dejavnostih nastanitvenega ter pre-
hrambnega gostinstva prihaja do statistično značilnih razlik pri petih pra-
ksah kriznega upravljanja, pri tem pa kar štiri prakse sodijo v prvi faktor
(dimenzija človeški viri).
Iz preglednice 13 je razvidno, da med prehrambnim gostinstvom ter
81
Preglednica 9 Nadaljevanje s prejšnje strani
Spremenljivke () () () ()
Pristopili bomo v različna sektorska zdru- , , –, ,
ženja, zbornice, društva itd. (f) , , –, ,
, , –, ,
Podpirali bomo aktivnosti, ki izboljšujejo
prepoznavnost turistične destinacije (f) , , –, ,
Osredotočili se bomo na obstoječe (pred-
krizne) segmente gostov, njihove želje in
pričakovanja (f)
Preložili bomo plačilo nekaterih stroškov
drugih in finančnih obveznosti (f)
op om be Naslovi stolpcev: (1) Mann-Whitney U, (2) Wilcoxon W, (3) Z, (4) signifi-
kanca.
Preglednica 10 Razlike med merjenimi spremenljivkami (med dejavnostmi)
Spremenljivke () () ()
Zaposlenim bomo omogočili nefinančne vzpodbude in nagrade , ,
(npr. prosti dnevi itd.) (f) ,
,
Znižali bomo plače zaposlenih glede na predkrizno obdobje (f) ,
,
Zmanjšali bomo število zaposlenih glede na predkrizno obdobje , ,
(f )
,
Povečali bomo produktivnost (delovno storilnost) zaposlenih (f) , ,
Zahtevali bomo, da zaposleni opravljajo dodatna dela in naloge, ki , ,
niso v opisu delovnega mesta (f) ,
Podaljšali bomo delovni čas zaposlenih (f) , ,
Izkoristili bomo elektronsko trženje in nove distribucijske kanale , ,
(f )
Povečali bomo proračun za trženje in oglaševanje (f) ,
Skrčili bomo investicije, namenjene posodobitvam in širitvi po- ,
nudbe (f)
Podpirali bomo aktivnosti, ki izboljšujejo prepoznavnost turi- ,
stične destinacije (f)
Preložili bomo plačilo nekaterih stroškov drugih in finančnih ob- ,
veznosti (f)
op om be Naslovi stolpcev: (1) Kruskal-Wallis H, (2) Wilcoxon W, (3) signifikanca.
Iz preglednice 12 je razvidno, da pri dejavnostih nastanitvenega ter pre-
hrambnega gostinstva prihaja do statistično značilnih razlik pri petih pra-
ksah kriznega upravljanja, pri tem pa kar štiri prakse sodijo v prvi faktor
(dimenzija človeški viri).
Iz preglednice 13 je razvidno, da med prehrambnim gostinstvom ter
81