Page 77 - Uran Maravić, Maja. 2017. Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 77
ocenjevanje kakovosti v restavracijah

Znak kakovosti ljubljanskega turizma

ocenjevalni list 2014

kategorija: restavracije

C1. urejenost restavracije

1. dostopnost restavracije 12 3 45

2. urejenost okolice 12 3 45

3. bar 1 2 3 4 5

4. interier restavracije 12 3 45

5. pohištvo/mize/stoli 12 3 45

6. cvetje 12 3 45

7. tiskani materiali – jedilni list 12 3 45

8. prti in namizno perilo 12 3 45

9. namizni in jedilni pribor, dodatki na mizi 12 3 45

10. kozarci 12 3 45

11. dostopnost mize 12 3 45

12. temperatura in ventilacija 12 3 45

13. osvetlitev 12 3 45

14. glasnost/glasba/zabava 12 3 45

15. zasedenost kapacitet 12 3 45

16. toaletni prostori 12 3 45

17.ponudba za otroke 12 3 45

18. parkirišče 12 3 45

19. dostop za invalide 12 3 45

20. spletna stran 12 3 45

C1. povprečna ocena (∑ C1–C20)/20

C2. splošni vtis urejenosti restavracije 12 3 45

skupna ocena (C1 + C2)/2

D. ocena razmerja cena/kakovost 12 3 45

77
   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82