Page 125 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 125
ovost ponudbe v prehrambnem gostinstvu po pandemiji covida-19

Preglednica 1 Nadaljevanje s prejšnje strani

p Indikatorji kakovosti () () () ()
p Ustreznost priporočil strežnega osebja , , , ,
, , , ,
Posredovanje informacij o zagotavljanju varnosti v obratu , , , ,
Nudenje posebnih ugodnosti , , , ,
Deležnost drobnih pozornosti v obratu , , , ,
Vidnost zunanjih označb , , , ,
Ustreznost oglaševanja obrata v medijih , , , ,
p Dobra možnost parkiranja , , , ,
Primerna urejenost dostopa do obrata , , , ,
Lokacija oziroma oddaljenost obrata , , , ,
Možnost dostave hrane na dom in prevz. hrane v obratu , , , ,
Urejenost širše okolice obrata , , , ,
Vključenost obrata v ponudbo posrednikov , , , ,
p Ustrezna vrednost za denar , , , ,
Razumljivost zapisa cen , , , ,
Točnost izdanih računov , , , ,
Cenovna konk. ponudbe v primerjavi s konkurenco , , , ,
Možnost doplačila za dodatno varnost storitev , , , ,
Možnost alternativnih oblik plačila

op ombe Naslovi stolpcev: (1) aritmetična sredina pred pandemijo, (2) aritmetična sre-
dina po pandemiji, (3) standardni odklon pred pandemijo, (4) standardni odklon po
pandemiji. Naslovi vrstic: p1 hrana, p2 fizični dokazi, p3 ljudje, p4 procesi, p5 tržno
komuniciranje, p6 tržne poti, p7 cena.

binskimi spremenljivkami. Izkazalo se je, da spol igra precej pomembno
vlogo in statistično značilno vpliva na predvideno pogostost obiskovanja
obratov po pandemiji (χ2 = 31,9; df = 3; sig. = 0,000) ter na percepcijo
pomembnosti številnih indikatorjev kakovosti. Ženske tako ocenjujejo,
da bodo po pandemiji nekoliko manj pogosto zahajale v obrate kot mo-
ški. Prav tako se je izkazalo, da bodo za ženske po pandemiji statistično
značilno pomembnejši sledeči indikatorji kakovosti kot za moške (izpo-
stavljamo le najpomembnejše povezave): primeren izgled jedi (χ2 = 9,9;
df = 2; sig = 0,007), varnost oziroma neoporečnost jedi (χ2 = 11,9; df =
2; sig. = 0,003), vključenost sestavin iz lokalnega okolja (χ2 = 9,4; df = 2;
sig. = 0,009), čistoča obrata (χ2 =13,39; df = 2; sig. = 0,001) ter občutek
varnosti v obratu (χ2 = 20,6; df = 2; sig. = 0,000).

Nadalje smo ugotovili, da bodo po pandemiji višja starost, izobrazba
in dohodek gostov vplivali na večjo pomembnost nekaterih indikatorjev

125
   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130