Page 127 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 127
ovost ponudbe v prehrambnem gostinstvu po pandemiji covida-19

Preglednica 2 Nadaljevanje s prejšnje strani

p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()

p Posredovanje informacij o zagota- , , –,    –, ,
vljanju varnosti v obratu

Ustreznost oglaševanja obrata v , , –,    –, ,
medijih

Vidnost zunanjih označb , , –,    –, ,

Nudenje posebnih ugodnosti , , –,    –, ,

Ustreznost priporočil strežnega , , –,    –, ,
osebja

Deležnost drobnih pozornosti v , , –,    –, ,
obratu

p Možnost dostave hrane na dom in , , –,    –, ,
prevzema hrane v obratu

Primerna urejenost dostopa do , , –,    –, ,
obrata

Vključenost obrata v ponudbo po- , , –,    –, ,
srednikov

Urejenost širše okolice obrata , , –,    –, ,

Dobra možnost parkiranja , , –,    –, ,

Lokacija oziroma oddaljenost , , –,    –, ,
obrata

p Možnost doplačila za dodatno var- , , –,    –, ,
nost storitev

Možnost alternativnih oblik plačila , , –,    –, ,

Ustrezna vrednost za denar , , –,    –, ,

Cenovna konkurenčnost ponudbe v , , –,    –, ,
primerjavi s konkurenco

Razumljivost zapisa cen , , –,    ,

Točnost izdanih računov , , ,    ,

op ombe Naslovi stolpcev: (1) aritmetična sredina pred pandemijo, (2) aritmetična sre-
dina po pandemiji, (3) razlika med aritmetičnima sredinama, (4) negativni odklon od
mediane, (5) pozitivni odklon od mediane, (6) pari enakih odgovorov, (7) Z, (8) signifi-
kanca. Naslovi vrstic: p1 hrana, p2 fizični dokazi, p3 ljudje, p4 procesi, p5 tržno komu-
niciranje, p6 tržne poti, p7 cena.

0,202; sig. = 0,000) in dohodek (r = 0,126; sig. = 0,017). Na večji pomen
primernega izgleda jedi bodo vplivali starost (r = 0,199; sig. = 0,000), iz-
obrazba (r = 0,150; sig. = 0,004) in dohodek (r = 0,149; sig. = 0,005). Na
večji pomen vključevanja lokalnih sestavin pa bodo vplivali starost (r =
0,255; sig. = 0,000), izobrazba (r = 0,148; sig. = 0,005) in dohodek (r =

127
   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132