Page 127 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 127
ovost ponudbe v prehrambnem gostinstvu po pandemiji covida-19
Preglednica 2 Nadaljevanje s prejšnje strani
p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()
p Posredovanje informacij o zagota- , , –, –, ,
vljanju varnosti v obratu
Ustreznost oglaševanja obrata v , , –, –, ,
medijih
Vidnost zunanjih označb , , –, –, ,
Nudenje posebnih ugodnosti , , –, –, ,
Ustreznost priporočil strežnega , , –, –, ,
osebja
Deležnost drobnih pozornosti v , , –, –, ,
obratu
p Možnost dostave hrane na dom in , , –, –, ,
prevzema hrane v obratu
Primerna urejenost dostopa do , , –, –, ,
obrata
Vključenost obrata v ponudbo po- , , –, –, ,
srednikov
Urejenost širše okolice obrata , , –, –, ,
Dobra možnost parkiranja , , –, –, ,
Lokacija oziroma oddaljenost , , –, –, ,
obrata
p Možnost doplačila za dodatno var- , , –, –, ,
nost storitev
Možnost alternativnih oblik plačila , , –, –, ,
Ustrezna vrednost za denar , , –, –, ,
Cenovna konkurenčnost ponudbe v , , –, –, ,
primerjavi s konkurenco
Razumljivost zapisa cen , , –, ,
Točnost izdanih računov , , , ,
op ombe Naslovi stolpcev: (1) aritmetična sredina pred pandemijo, (2) aritmetična sre-
dina po pandemiji, (3) razlika med aritmetičnima sredinama, (4) negativni odklon od
mediane, (5) pozitivni odklon od mediane, (6) pari enakih odgovorov, (7) Z, (8) signifi-
kanca. Naslovi vrstic: p1 hrana, p2 fizični dokazi, p3 ljudje, p4 procesi, p5 tržno komu-
niciranje, p6 tržne poti, p7 cena.
0,202; sig. = 0,000) in dohodek (r = 0,126; sig. = 0,017). Na večji pomen
primernega izgleda jedi bodo vplivali starost (r = 0,199; sig. = 0,000), iz-
obrazba (r = 0,150; sig. = 0,004) in dohodek (r = 0,149; sig. = 0,005). Na
večji pomen vključevanja lokalnih sestavin pa bodo vplivali starost (r =
0,255; sig. = 0,000), izobrazba (r = 0,148; sig. = 0,005) in dohodek (r =
127
Preglednica 2 Nadaljevanje s prejšnje strani
p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()
p Posredovanje informacij o zagota- , , –, –, ,
vljanju varnosti v obratu
Ustreznost oglaševanja obrata v , , –, –, ,
medijih
Vidnost zunanjih označb , , –, –, ,
Nudenje posebnih ugodnosti , , –, –, ,
Ustreznost priporočil strežnega , , –, –, ,
osebja
Deležnost drobnih pozornosti v , , –, –, ,
obratu
p Možnost dostave hrane na dom in , , –, –, ,
prevzema hrane v obratu
Primerna urejenost dostopa do , , –, –, ,
obrata
Vključenost obrata v ponudbo po- , , –, –, ,
srednikov
Urejenost širše okolice obrata , , –, –, ,
Dobra možnost parkiranja , , –, –, ,
Lokacija oziroma oddaljenost , , –, –, ,
obrata
p Možnost doplačila za dodatno var- , , –, –, ,
nost storitev
Možnost alternativnih oblik plačila , , –, –, ,
Ustrezna vrednost za denar , , –, –, ,
Cenovna konkurenčnost ponudbe v , , –, –, ,
primerjavi s konkurenco
Razumljivost zapisa cen , , –, ,
Točnost izdanih računov , , , ,
op ombe Naslovi stolpcev: (1) aritmetična sredina pred pandemijo, (2) aritmetična sre-
dina po pandemiji, (3) razlika med aritmetičnima sredinama, (4) negativni odklon od
mediane, (5) pozitivni odklon od mediane, (6) pari enakih odgovorov, (7) Z, (8) signifi-
kanca. Naslovi vrstic: p1 hrana, p2 fizični dokazi, p3 ljudje, p4 procesi, p5 tržno komu-
niciranje, p6 tržne poti, p7 cena.
0,202; sig. = 0,000) in dohodek (r = 0,126; sig. = 0,017). Na večji pomen
primernega izgleda jedi bodo vplivali starost (r = 0,199; sig. = 0,000), iz-
obrazba (r = 0,150; sig. = 0,004) in dohodek (r = 0,149; sig. = 0,005). Na
večji pomen vključevanja lokalnih sestavin pa bodo vplivali starost (r =
0,255; sig. = 0,000), izobrazba (r = 0,148; sig. = 0,005) in dohodek (r =
127