Page 126 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 126
ko Kukanja in Saša Planinc

Preglednica 2 Primerjava razlik med indikatorji kakovosti pred in po pandemiji
(razvrstitev po razlikah)

p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()

p Vključenost sestavin iz lokalnega , , –,    –, ,
okolja

Varnost (neoporečnosti) jedi , , –,    –, ,

Primeren izgled jedi , , –,    –, ,

Ustrezna velikost porcij , , –,    , ,

Primeren izbor jedi , , –,    , ,

Okusnost jedi , , ,    ,

p Razpoložljivost sredstev za prepre- , , –,    –, ,
čevanje možnosti okužbe

Čistoča obrata , , –,    –, ,

Občutek varnosti v obratu , , –,    –, ,

Urejenost strežnega osebja , , –,    –, ,

Urejenost obrata skladno s po- , , –,    –, ,
nudbo hrane

Občutek udobja v obratu , , –,    –, ,

p Zaposlovanje osebja iz lokalnega , , –,    –, ,
okolja

Prisotnost vodje v obratu z vidika , , –,    –, ,
zagotavljanja kakovosti ponudbe

Strokovna usposobljenost strežnega , , –,    –, ,
osebja

Prisotnost motečih gostov v obratu , , –,    –, ,

Zadostno število osebja za zagota- , , –,    –, ,
vljanje kakovostne storitve

Gostoljubnost strežnega osebja , , –,    ,

p Možnost uporabe i kt , , –,    –, ,

Primernost obratovalnega časa , , –,    –, ,

Ustreznost čakalnega časa na po- , , –,    –, ,
strežbo

Ustrezno odgovarjanje strežnega , , –,    –, ,
osebja na vprašanja gostov

Odzivnost strežnega osebja , , –,    ,

Trud strežnega osebja za zadovolji- , , –,    ,
tev želja gostov

Nadaljevanje na naslednji strani

kakovosti. Šibek statistični vpliv na večji pomen primernega izbora jedi
bodo imele spremenljivke starost (r = 0,153; sig. = 0,004), izobrazba (r =

126
   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131