Page 126 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 126
ko Kukanja in Saša Planinc
Preglednica 2 Primerjava razlik med indikatorji kakovosti pred in po pandemiji
(razvrstitev po razlikah)
p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()
p Vključenost sestavin iz lokalnega , , –, –, ,
okolja
Varnost (neoporečnosti) jedi , , –, –, ,
Primeren izgled jedi , , –, –, ,
Ustrezna velikost porcij , , –, , ,
Primeren izbor jedi , , –, , ,
Okusnost jedi , , , ,
p Razpoložljivost sredstev za prepre- , , –, –, ,
čevanje možnosti okužbe
Čistoča obrata , , –, –, ,
Občutek varnosti v obratu , , –, –, ,
Urejenost strežnega osebja , , –, –, ,
Urejenost obrata skladno s po- , , –, –, ,
nudbo hrane
Občutek udobja v obratu , , –, –, ,
p Zaposlovanje osebja iz lokalnega , , –, –, ,
okolja
Prisotnost vodje v obratu z vidika , , –, –, ,
zagotavljanja kakovosti ponudbe
Strokovna usposobljenost strežnega , , –, –, ,
osebja
Prisotnost motečih gostov v obratu , , –, –, ,
Zadostno število osebja za zagota- , , –, –, ,
vljanje kakovostne storitve
Gostoljubnost strežnega osebja , , –, ,
p Možnost uporabe i kt , , –, –, ,
Primernost obratovalnega časa , , –, –, ,
Ustreznost čakalnega časa na po- , , –, –, ,
strežbo
Ustrezno odgovarjanje strežnega , , –, –, ,
osebja na vprašanja gostov
Odzivnost strežnega osebja , , –, ,
Trud strežnega osebja za zadovolji- , , –, ,
tev želja gostov
Nadaljevanje na naslednji strani
kakovosti. Šibek statistični vpliv na večji pomen primernega izbora jedi
bodo imele spremenljivke starost (r = 0,153; sig. = 0,004), izobrazba (r =
126
Preglednica 2 Primerjava razlik med indikatorji kakovosti pred in po pandemiji
(razvrstitev po razlikah)
p Indikatorji kakovosti () () () () () () () ()
p Vključenost sestavin iz lokalnega , , –, –, ,
okolja
Varnost (neoporečnosti) jedi , , –, –, ,
Primeren izgled jedi , , –, –, ,
Ustrezna velikost porcij , , –, , ,
Primeren izbor jedi , , –, , ,
Okusnost jedi , , , ,
p Razpoložljivost sredstev za prepre- , , –, –, ,
čevanje možnosti okužbe
Čistoča obrata , , –, –, ,
Občutek varnosti v obratu , , –, –, ,
Urejenost strežnega osebja , , –, –, ,
Urejenost obrata skladno s po- , , –, –, ,
nudbo hrane
Občutek udobja v obratu , , –, –, ,
p Zaposlovanje osebja iz lokalnega , , –, –, ,
okolja
Prisotnost vodje v obratu z vidika , , –, –, ,
zagotavljanja kakovosti ponudbe
Strokovna usposobljenost strežnega , , –, –, ,
osebja
Prisotnost motečih gostov v obratu , , –, –, ,
Zadostno število osebja za zagota- , , –, –, ,
vljanje kakovostne storitve
Gostoljubnost strežnega osebja , , –, ,
p Možnost uporabe i kt , , –, –, ,
Primernost obratovalnega časa , , –, –, ,
Ustreznost čakalnega časa na po- , , –, –, ,
strežbo
Ustrezno odgovarjanje strežnega , , –, –, ,
osebja na vprašanja gostov
Odzivnost strežnega osebja , , –, ,
Trud strežnega osebja za zadovolji- , , –, ,
tev želja gostov
Nadaljevanje na naslednji strani
kakovosti. Šibek statistični vpliv na večji pomen primernega izbora jedi
bodo imele spremenljivke starost (r = 0,153; sig. = 0,004), izobrazba (r =
126