Page 131 - Turistična podjetja in pandemija covida-19
P. 131
ovost ponudbe v prehrambnem gostinstvu po pandemiji covida-19

Preglednica 4 Pomembnost indikatorjev kakovosti za goste po pandemiji (ocena
menedžerjev)

p Indikatorji kakovosti () ()

p Okusnost jedi , ,
Varnost (neoporečnosti) jedi , ,
Primeren izgled jedi , ,
Primeren izbor jedi , ,
Vključenost sestavin iz lokalnega okolja , ,
Ustrezna velikost porcij , ,
, ,
p Čistoča obrata , ,
Urejenost strežnega osebja , ,
Občutek varnosti v obratu , ,
Občutek udobja v obratu , ,
Urejenost obrata skladno s ponudbo hrane , ,
Razpoložljivost sredstev za preprečevanje možnosti okužbe , ,
, ,
p Gostoljubnost strežnega osebja , ,
Strokovna usposobljenost strežnega osebja , ,
Zadostno število osebja za zagotavljanje kakovostne storitve , ,
Prisotnost motečih gostov v obratu , ,
Prisotnost vodje v obratu z vidika zagotavljanja kakovosti ponudbe , ,
Zaposlovanje osebja iz lokalnega okolja , ,
, ,
p Odzivnost strežnega osebja , ,
Trud strežnega osebja za zadovoljitev želja gostov , ,
Ustrezno odgovarjanje strežnega osebja na vprašanja gostov , ,
Ustreznost čakalnega časa na postrežbo
Primernost obratovalnega časa
Možnost uporabe i kt

Nadaljevanje na naslednji strani

nedžerjev o tem, kako bodo za goste pomembni posamezni elementi ka-
kovosti ponudbe po pandemiji.

Iz preglednice 4 izhaja, da so menedžerji, podobno kot gostje, najvišje
ocenili pomen tistih indikatorjev kakovosti, ki so povezani s pandemijo
(npr. čistoča obrata, varnost oziroma neoporečnosti jedi itd.). Do podob-
nih ugotovitev pridemo tudi v primeru analize pomena posameznih tr-
ženjskih dimenzij kakovosti. Iz preglednice 5 je razvidno, da so mene-
džerji, podobno kot gostje, najvišje ocenili pomen fizičnih dokazov in
hrane (proizvoda).

V naslednjem koraku smo preučili vpliv demografskih značilnosti me-

131
   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136