Page 86 - Uran Maravić, Maja, in Gordana Ivankovič. 2017. Zagotavljanje kakovosti v gostinstvu. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 86
zagotavljanje k akovosti v gostinst v u

KODA SDP NAZIV SDP
4C.401 ODNOS DO GOSTA
4C.500 DOSTOPNOST
4C.501 POZICIJA
4C.502 KNJIGA PRITOŽB IN POHVAL
4C.503 DOSTOPNOST NADREJENE OSEBE
4C.504 OBRATOVALNI ČAS
4C.600 VARNOST
4C.700 KOMUNIKACIJA
4C.701 POZDRAVLJANJE GOSTOV
4C.702 NAGOVOR GOSTOV
4C.703 ZNANJE JEZIKOV
4C.704 OBVEŠČANJE GOSTA
4C.705 OSKRBLJENOST Z INFORMATIVNIM MATERIALOM
4C.706 JAVLJANJE PO TELEFONU

Zadnji, četrti del SDP se deli na splošna pravila izvajanja storitev v strežbi in na
pravila izvajanja dela v restavraciji. Najprej predstavljamo strukturo splošnih pravil iz-
vajanja storitev (tabela 9), v nadaljevanju pa še strukturo pravil za izvajanje storitev v
restavraciji Slon 1552 (tabela 10). Zaradi varovanja poslovnih skrivnosti ne moremo po-
dati konkretnejših opisov SDP.

Tabela 9. Splošna pravila izvajanja storitev v strežbi.

KODA SDP NAZIV
4D.010 OSNOVNE VEŠČINE NATAKARJA
4D.011 NAČIN STREŽBE
4D.012 POSTREŽBA NA KROŽNIKU
4D.013 UPORABA VOZIČKA
4D.014 UPORABA PLADNJA
4D.100 POSEBNE VEŠČINE NATAKARJA
4D.101 ČIŠČENJE MIZE IN GOSTOV
4D.102 VRNJENA HRANA
4D.103 IZGUBLJENA LASTNINA GOSTOV

86
   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91