Page 131 - Kukanja, Marko. 2017. Management kakovosti v prehrambnem gostinstvu: Zagotavljanje kakovosti ponudbe in lojalnosti gostov. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 131
Empirična raziskava

Dimenzije kakovosti Najnižja Najvišja stopnja Povprečna Koeficient
stopnja strinjanja topnja variacije
Obrat ima dovolj osebja za zagotavljanje strinjanja
kakovostne storitve strinjanja (%)
Prisotnost menedžerja pomembno vpli- Ljudje
va na kakovost 4,35 18,89
Za nekatere goste je v obratu moteča pris- 15
otnost ostalih gostov 4,27 25,74
Osebje je gostoljubno 15
Osebje deluje kompetentno 2,58 53,39
1 5 4,68 11,86 131
Osebje vedno odgovori na vsa vprašan- 5 4,50 14,98
ja gostov 3 5
Osebje se posebej potrudi, da zadovol- 3 4,56 14,57
ji želje gostov 5
Osebje je odzivno Procesi 4,69 12,06
Obratovalni čas vašega obrata je primeren 4,68 11,79
Čakalni čas gostov je primeren 1 4,63 14,47
4,57 13,00
Zunanje označbe so vidne 35
Gostje so v obratu deležni drobnih po- 4,35 18,89
zornosti 35 4,24 20,25
Priporočila strežnega osebja so ustrezna 15 4,49 18,09
Obrat bi moral nuditi več posebnih ugod- 35 2,83 46,89
nosti Tržno komuniciranje 3,36 37,06
Obrat se v medijih ustrezno oglašuje 25
4,40 21,57
Dostop je primerno urejen 15 4,18 30,58
Možnost parkiranja je dobra 4,45 17,38
Širša okolica obrata je urejena 15
Lokacija – oddaljenost, ki jo morajo gost- 4,57 17,98
je premagati, da pridejo do obrata, je vred- 15
na poti 2,65 52,06
Obrat bi moral svojo ponudbo inten- 1 5
zivneje vključiti v ponudbo posrednikov Tržne poti
1 5
1 5
1 5

15

15
   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136