Page 133 - Kukanja, Marko. 2017. Management kakovosti v prehrambnem gostinstvu: Zagotavljanje kakovosti ponudbe in lojalnosti gostov. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 133
Empirična raziskava

Tabela 5: Ocene komunalitet (prvi preizkus)

Dejavniki kakovosti Komunaliteta

Izbor jedi je primeren. Začetna ocena Končna ocena
Velikost porcij je ustrezna.
Jedi so okusne. 0,484 0,552 133
Izgled jedi je primeren. 0,405 0,446
Jedi so varne (neoporečne). 0,546 0,689
Obrat je čist. 0,499 0,579
Osebje je urejeno. 0,339 0,290
Zadrževanje v obratu je udobno. 0,447 0,508
Zadrževanje v obratu je varno. 0,507 0,548
Obrat je urejen skladno s ponudbo hrane. 0,444 0,399
Obrat ima dovolj osebja za zagotavljanje kakovostne storitve. 0,438 0,531
Prisotnost menedžerja pomembno vpliva na kakovost. 0,507 0,486
Za nekatere goste je v obratu moteča prisotnost ostalih gostov. 0,413 0,540
Osebje je gostoljubno. 0,328 0,376
Osebje deluje kompetentno. 0,282 0,237
Osebje vedno odgovori na vsa vprašanja gostov. 0,581 0,581
Osebje se posebej potrudi, da zadovolji želje gostov. 0,629 0,628
Osebje je odzivno. 0,368 0,356
Obratovalni čas vašega obrata je primeren. 0,593 0,586
Čakalni čas gostov je primeren. 0,530 0,550
Zunanje označbe so vidne. 0,385 0,410
Gostje so v obratu deležni drobnih pozornosti. 0,389 0,436
Priporočila strežnega osebja so ustrezna. 0,418 0,405
Obrat bi moral nuditi več posebnih ugodnosti. 0,499 0,645
Obrat se v medijih ustrezno oglašuje. 0,558 0,632
Dostop je primerno urejen. 0,385 0,429
Možnost parkiranja je dobra. 0,345 0,359
Širša okolica obrata je urejena. 0,477 0,786
Lokacija – oddaljenost, ki jo morajo gostje premagati, da pridejo do obra- 0,412 0,444
ta, je vredna poti. 0,380 0,375
Obrat bi moral svojo ponudbo intenzivneje vključiti v ponudbo posred-
nikov. 0,608 0,621
Zapis cen je razumljiv.
0,469 0,618
0,376 0,390
   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138