Page 140 - Kukanja, Marko. 2017. Management kakovosti v prehrambnem gostinstvu: Zagotavljanje kakovosti ponudbe in lojalnosti gostov. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 140
agement kakovosti v prehrambnem gostinstvu
Tabela 10: Analiza ocen gostov o kakovosti ponudbe v PGO – opisne statistike

Dimenzije kakovosti Najnižja Najvišja Povprečna Koeficient
stopnja stopnja stopnja variacije (%)
strinjanja strinjanja strinjanja

Hrana

Izbor jedi je primeren 1 5 4,26 18,64
Velikost porcij je ustrezna 1 5 4,27 19,11
Jedi so okusne 1 5 4,35 17,70
Izgled jedi je primeren 1 5 4,28 18,88
Jedi so varne (neoporečne) 1 5 4,47 16,82
Fizični dokazi
1 5 4,34 18,04
140 Obrat je čist 1 5 4,28 19,30
1 5 4,22 20,14
Osebje je urejeno 1 5 4,49 16,35
Zadrževanje v obratu je udobno 1 5 4,26 20,16
Zadrževanje v obratu je varno
Obrat je urejen skladno s ponudbo hrane

Ljudje

Obrat ima dovolj osebja za zagotavljanje 1 5 4,13 21,40
kakovostne storitve
1 5 3,68 32,80
Prisotnost menedžerja pomembno vpli-
va na kakovost 1 5 2,51 54,26
1 5 4,26 20,52
V obratu je moteča prisotnost ostalih 1 5 4,13 21,84
gostov

Osebje je gostoljubno

Osebje deluje kompetentno

Procesi

Osebje je odgovorilo na vsa Vaša vprašanja 1 5 4,24 21,84
1 5 4,04 24,80
Osebje se je posebej potrudilo, da bi za- 1 5 4,18 21,10
dovoljilo Vaše želje 1 5 4,29 19,81
1 5 4,10 22,00
Osebje je odzivno
1 5 3,97 25,69
Obratovalni čas je primeren 1 5 3,41 36,86

Čakalni čas je primeren

Tržno komuniciranje

Zunanje označbe so vidne

V obratu smo bili deležni drobnih po-
zornosti
   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145