Page 142 - Kukanja, Marko. 2017. Management kakovosti v prehrambnem gostinstvu: Zagotavljanje kakovosti ponudbe in lojalnosti gostov. Koper: Založba Univerze na Primorskem
P. 142
agement kakovosti v prehrambnem gostinstvu

mo, da so vključene spremenljivke primerne za faktorsko analizo oz. da so
dober indikator mnenja gostov o kakovosti ponudbe PGO.

Tabela 11: Ocene komunalitet (prvi preizkus)

Dejavniki kakovosti Komunaliteta

Izbor jedi je primeren. Začetna ocena Končna ocena
Velikost porcij je ustrezna.
Jedi so okusne. 0,510 0,553
Izgled jedi je primeren.
0,435 0,483
142 Jedi so varne (neoporečne).
0,548 0,597
Obrat je čist.
Osebje je urejeno. 0,528 0,569
Zadrževanje v obratu je udobno.
Zadrževanje v obratu je varno. 0,454 0,469
Obrat je urejen skladno s ponudbo hrane.
Obrat ima dovolj osebja za zagotavljanje kakovostne storitve. 0,560 0,576
Prisotnost menedžerja pomembno vpliva na kakovost.
Za nekatere goste je v obratu moteča prisotnost ostalih gostov. 0,578 0,589
Osebje je gostoljubno.
Osebje deluje kompetentno. 0,484 0,472
Osebje vedno odgovori na vsa vprašanja gostov.
Osebje se posebej potrudi, da zadovolji želje gostov. 0,522 0,541
Osebje je odzivno.
Obratovalni čas vašega obrata je primeren. 0,473 0,460
Čakalni čas gostov je primeren.
Zunanje označbe so vidne. 0,407 0,416
Gostje so v obratu deležni drobnih pozornosti.
0,138 0,132

0,177 0,190

0,503 0,497

0,577 0,587

0,567 0,589

0,614 0,651

0,603 0,613

0,402 0,385

0,413 0,374

0,343 0,358

0,476 0,547
   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147