Page 90 - Kerma, Simon. 2018. Vinski turizem z geografskim poreklom. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 90
Vinski turizem z geografskim poreklom

90

Slika 23: Količina pridelanega grozdja (v tonah) ločeno po belih in rdečih sortah, Slovenija,
2000–2014 (vir podatkov: SURS 2015c).

Slika 24: Količina pridelanega vina po letih (2004–2014), prijavljena v RPGV (v 1000 litrih),
Slovenija (vir podatkov: MKGP 2015c).

delanega grozdja in vina, navajajo Rusjan in sodelavci še nekatere druge
vzroke za upad pridelave vina:
– spremenjene navade in način življenja (motorizacija, drugačna

prehrana, delovne obveznosti, manj časa za druženje),
– opuščanje in zaraščanje vinogradov,
– zelene trgatve,
– pogostejše neugodne vremenske razmere (neurja, toča, moča),
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95